AU LUCRAT DE OCHII PREMIERULUI. După vizita lui V. Ponta, muncitorii de la gazoductul Iaşi – Ungheni au plecat acasă

Data publicării:
gazoduct FB Ponta-2

Premierul i-a lăudat, de faţă cu presa, pe muncitorii care au venit la lucru şi sâmbăta. Însă, odată plecat şeful guvernului, plecaţi au fost şi constructorii.

O să vină din nou să filmeze, să vadă dacă mai sunteţi aici, domnişoară, vă zic eu. Ştiu eu că aşa face”, i-a avertizat primul ministru pe muncitori.

Deşi au fost puşi în gardă, constructorii şi-au strâns lucrurile şi au plecat acasă, după ce delegaţia de la Bucureşti s-a făcut nevăzută.

Muncitorii s-au mobilizat doar de ochii autorităţilor. Dovadă e faptul că la o oră după plecarea premierului Victor Ponta şantierul era pustiu, deşi programul de muncă nu se încheiase.

Chiar acum au plecat. La 6.00 ei termină programul şi au plecat mai devreme cu un sfert de oră”, a încercat să găsească o scuză un paznic.

Deşi lucrurile stau astfel, premierul nu are emoţii. E mulţumit de stadiul lucrărilor şi spune că gazoductul va fi gata cel târziu în februarie 2014.

"Am încredere în constructori deocamdată, văd că graficul se respectă. Că o fi decembrie, că o fi februarie, până la urmă nu schimbă foarte mult, că trebuie să facem subtraversarea pe sub Prut, iar subtraversarea se face în primavară. Nu vreau să îi acuzăm pe oamenii care lucrează aici doar ca să apărem la televizor”, a spus Victor Ponta.

Premierul a vizitat ieri gazoductul Iaşi-Ungheni după ce, cu o zi înainte, a apărut informația că licitaţia pentru unul dintre segmentele conductei tocmai a fost anulată. Este vorba despre porţiunea care trece pe sub râul Prut, iar motivul invocat pentru această măsură este încălcarea mai multor norme la atribuirea contractului

Gazoductul Iaşi-Ungheni ar trebui să aibă 43 de kilometri, din care 32 pe teritoriul României.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri