Baroneasa Emma Nicholson, în vizită la Adrian Năstase, la penitenciarul Jilava

Data publicării:
2402 20nicholson-51292

Este cunoscut faptul că Emma Nicholson şi Adrian Năstase au avut o relaţie apropiată încă din 2004, de pe vremea în care el era premierul României. Baroneasa a susţinut statul român în procesul de aderare la Uniunea Europeană, fiind şi raportor pentru România în Parlamentul European.

Duminică, la penitenciarul Jilava a fost prezent şi Andrei Năstase, fiul fostului prim-ministru, care a asistat la discuţia dintre cei doi.

La plecarea din penitenciar, baroneasa nu a făcut nici o declaraţie.

Andrei Năstase: „Şi-a dorit foarte mult să îl vadă pe tatăl meu”

Fiul premierului le-a spus jurnaliştilor că baroneasa Emma Nicholson este o prietenă veche a tatălui său. „A fost alegerea dânsei, a dorit să îl vadă. Dânsa ne-a contactat, venea în ţară şi şi-a dorit foarte mult să îl vadă pe tatăl meu.

Întrebat care ar fi subiectele discuţiei dintre cei doi, Andrei Năstase le-a recomandat jurnaliştilor să le pună întrebările celor în cauză. „Ce pot să vorbească doi prieteni vechi? Despre situaţie, despre proiectele dânsei, ale tatălui meu... Asta o să îi întrebaţi pe dânşii. Eu sunt prea mic ca să aflu astfel de lucruri.

Aşteptăm să se motiveze, să mergem acasă. Speram ca asta să se întâmple din data de 4 ianuarie, dar acum asta e. Întârzie...”, a declarat Andrei Năstase, în contextul eliberării aşteptate a tatălui său.

Adrian Năstase, la fel de conectat la actualitatea politică

Chiar dacă este în închisoare, Adrian Năstase urmăreşte evenimentele politice din România. Pe blogul său, a comentat Congresul Partidului Naţional Liberal de sâmbătă, finalizat cu realegerea lui Crin Antonescu ca lider. Fostul premier a remarcat faptul că interesul public a fost crescut datorită schimbărilor de statut şi a formulei de conducere, dar şi ca urmare a înscrierii în PNL a primarului Sibiului, Klaus Iohannis.

Interesant este şi faptul – cei mai în vârstă dintre liberali probabil că îşi amintesc – că în urmă cu 20 de ani, în 27 februarie 1993, a avut loc Congresul PNL în care a fost ales ca preşedinte al partidului Mircea Ionescu Quintus, cel care l-a înlocuit la conducerea partidului pe Radu Câmpeanu”, mai scrie Adrian Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri