C. E. Oltenia disponibilizează angajați, dar dă 140.000 de lei pe produse de papetărie

Data publicării:
hartie papetarie

5.000 de mineri de la Complexul Oltenia sunt în şomaj tehnic şi încasează doar 75% din salariu și nu au primit bine vestea că şefii lor vor cheltui 140.0000 de lei pentru produse de papetărie.

Jumătate din această sumă, adică 70.000 de lei, a fost repartizată pentru a cumpăra hârtie xerox, aproape 5.000 de topuri, iar restul pentru capsatoare şi alte produse de papetărie.

„Înseamnă că dânşii se pregătesc de acum de procesele care vor urma cu sutele de angajaţi abuzaţi şi o să le trebuiască hârtie şi le va trebui un top la fiecare angajat abuzat”, spune liderul de sindicat Dan Pârvulescu.

Şefii spun că topurile de hârtie sunt o achiziţie necesară. Sunt foarte multe documente de completat, în fiecare an.

Caiete de sarcini, fișe de date, contracte, au fost elaborate documente de personal pentru aproximativ 19.000 de salariati, decizii adiționale la contractele de muncă, fișe de post, state de plată”, explică Zamfir Elena, purtător de cuvânt al Complexului Energetic Oltenia.

600 de mineri ar urma să fie disponibilizaţi anul acesta, în timp ce alţi 800 de angajaţi ai Complexului Energetic vor schimba munca de birou cu lucrul în mină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri