Cardul de sănătate învrăjbeşte medici şi pacienţi

Data publicării:
card de sanatate cnas - digi24

„M-a strâns din ambele părţi de gât, cred că a vrut să mă strângă de gât, nu ştiu ce a vrut să facă, iniţial voia să îmi dea şi cu stetoscopul, eu am dat capul la o parte că, altfel, dacă mă lovea cu stetoscopul...”, susţine Constantina Dan.

Femeia spune că a intrat să ceară o adeverinţă pentru dosarul de pensionare al soţului. Faptul că nu avea la ea cardul de sănătate l-a înfuriat teribil pe medic.

S-a sculat de la birou, m-a pălmuit și eu m-am blocat pe moment. Încerca să mă lovească pe lângă asistentă, că asistenta mă ținea de aici, de mână, și, de aici, ea îmi dădea cu piciorul și cu palma”, mai spune pacienta.

Medicul descrie scena altfel, dar recunoaşte că nu a fost totul în regulă.

„Nemaipărăsind cabinetul... îmbrânceală, nu știu dacă a fost îmbrânceală, dar am invitat-o să iasă afară, la ușă, din câte îmi amintesc, în starea aceea de surexcitare, dar a opus rezistență. Undeva pe la ușă mi-a sărit stetoscopul de aici”, spune medicul Solomia Cristescu.

Altercaţia putea fi uşor evitată, spun cei de la Casa de Asigurări de Sănătate.

„Chiar dacă pacientul nu are cardul, nu a intrat în posesia lui încă, pacientul respectiv se poate adresa medicului de familie și acesta poate vedea în sistem dacă persoana este asigurată sau nu”, spune Mariana Marcu, de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

Femeia care îl acuză pe medicul de familie a cerut certificat medico-legal care să ateste agresiunea şi a anunţat poliţia.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire”, a declarat Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Femeia vrea să depună sesizare şi la Casa de Asigurări de Sănătate. Reprezentanţii instituţiei vor merge în control la cabinetul medicului pentru a stabili dacă şi ce sancţiuni se impun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri