Elena Udrea vrea Convenţie PDL cu 10.000 de aleşi locali, „cea mai mare şi cea mai legitimă, cum nu a mai fost”

Data publicării:
2202 20udrea-51022

Elena Udrea a fost invitată vineri la şedinţa Colegiului Director al PDL de la Palatul Parlamentului, cu toate că ea nu face parte din acest for de conducere. Liderul PDL Vasile Blaga este cel care a invitat-o, pentru ca Elena Udrea să audă de la liderii din teritoriu că se fac presiuni în partid în numele ei. Cei doi au aşadar ocazia să dea frâu liber criticilor politice reciproce.

Chiar de la începutul întâlnirii, cei doi candidaţi şi-au aruncat săgeţi. Elena Udrea a venit cu propunerea ca la Convenţia Naţională a PDL să fie prezenţi 10.000 de delegaţi, adică majoritatea consilierilor şi primarilor democrat-liberali. Motivul: numai aşa poate fi decisă cea mai bună conducere, invitându-i şi pe cei mai mici membri, cei de la baza partidului, afirmă candidata la şefia formaţiunii.

Replica lui Vasile Blaga a fost că numărul de delegaţi propus este mult prea mare şi că 5000 ar fi suficienţi pentru a exprima un punct de vedere valid. De altfel, a spus Vasile Blaga, nici nu ar exista o sală în Bucureşti în care să încapă 10.000 de oameni, însă a fost imediat contrazis de Elena Udrea, care a propus Romexpo ca loc de desfăşurare a amplului eveniment.

Această chestiune, alături de data exactă a Convenţiei Extraordinare a PDL (23 martie este ziua propusă) se tranşează vineri în şedinţa Colegiului Director al PDL după care sunt votate oficial sâmbătă, în Consiliul Naţional de Coordonare.

10.000 de delegaţi. Argumentele Elenei Udrea

Avem 11.400 de aleşi locali. Sigur, probabil că la convenţie nu vor ajunge neapărat exact 11.400, dar 10.000 de delegaţi ar trebui să fie. Va fi o convenţie mare, cum nu a mai fost, cu 10.000 de delegaţi. Cea mai mare şi cea mai legitimă”, a declarat Elena Udrea vineri în faţa jurnaliştilor.

Ideea este să fie toţi cei care au fost creditaţi, de propriul electorat, care au voturi în spate. Propunerea este ca această convenţie extraordinară să se realizeze la Romexpo”, a spus candidatul la şefia PDL.

Pe aceeaşi temă:

PDL, între Vasile Blaga şi Elena Udrea cu Traian Băsescu ca sprijin. În competiţie ar putea intra încă un concurent

23 martie, data propusă pentru Convenţia Extraordinară a PDL. "Sunt oameni puşi în funcţii de actuala conducere, căreia îi sunt recunoscători"

Eu am fost dintre cei care au cerut grăbirea convenţiei”, a mai spus Elena Udrea, raspunzând unei întrebări referitoare la o eventuală amânare. „Până la propunerea zilei de 23 martie, a fost suficient timp ca actuala conducere să viziteze organizaţiile locale şi chiar să facă schimbări pe alocuri. Doresc clarificarea cât mai rapidă a situaţiei”, a spus Elena Udrea, adăugând că „sunt oameni numiţi în funcţii ca interimari care au spus explicit că au fost puşi acolo de actuala conducere şi îi sunt recunoscători pentru asta.

Aparent, nici Vasile Blaga nu ar dori o amânare. „Eu am fost cel care a propus iniţial dezbateri interne, reconstrucţia partidului şi alegeri în mai. Pe urmă s-a considerat că nu e un lucru bun – de către unii colegi - vezi doamne, pentru că mi-aş face campanie în partid” în acest interval, a spus acesta într-o pauză a şedinţei PDL. „Am lungit prea mult această situaţie în care, iată, activitatea noastră politică nu este scoasă în evidenţă tocmai pentru că există această frământare internă”, a adăugat liderul formaţiunii.

„Baronii locali USL fac presiuni pe regionalizare”

O altă propunere de înaintat la Convenţia extraordinară va fi includerea vicepreşedinţilor regionali în structura Biroului Permanent Naţional. „Problema este numărul lor, pentru că vedem că Uniunea Social Liberală se contrazice de la o zi la alta şi acum reforma cu opt regiuni pe care o anunţaseră este gata să se piardă pe drum şi nu mai ştim câte regiuni vom avea, pentru că sunt presiunile baronilor locali din USL”, a subliniat Elena Udrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri