O femeie din mafia italiană Ndrangheta a aruncat în aer două bancomate din Constanța în 10 zile, împreună cu un român

Data publicării:
bancomat-constanta
Un bancomat a fost spart în Constanța. FOTO: Captură Digi24

O femeie de 55 de ani din Italia, membră a grupării mafiote Ndrangheta, este acuzată că a aruncat în aer, azi-noapte, un bancomat din Constanța, al doilea în doar 10 zile. Femeia nu a acționat singură, ci împreună cu un român. Au fost prinși în flagrant, la scurt timp după ce au distrus bancomatul.

Marți, la ora 3:30, la intrarea în stațiunea Mamaia, liniștea nopții a fost spartă de un zgomot asurzitor. Explozia care a aruncat în aer bancomatul a fost atat de puternică, încât geamurile Pavilionului Expozițional Constanța au fost sparte în totalitate.

În clădire se aflau, în acel moment, 3 paznici.

După ce au auzit explozia, paznicii au sunat la 112 și apoi au încercat să prindă hoții. Aceștia însă s-au urcat într-un autoturism și au reușit să fugă cu peste 90.000 de lei.

Cristi Hagea, director adjunct ADPP: Unul dintre paznici a auzit explozia. Explozia a însemnat, pe lângă zgomot, și foarte multe materiale care au fost aruncate în interiorul pavilionului. A sunat imediat la 112 și a ieșit afară după cei care au comis fapta. I-a văzut, a încercat să îi prindă, nu a reușit. Paznicii nu sunt înarmați.

Bancomatul a fost aruncat în aer de un bărbat român de 48 de ani și de o femeie de 55 de ani, din Italia, care potrivit surselor Digi24 face parte din gruparea mafiotă Ndrangheta.

Andreea Ambroze, purtător de cuvânt IPJ Constanța: Cei doi mai sunt suspectați și de comiterea unei astfel de infracțiuni în localitatea Castelu, dar și de o altă tentativă, prin același mod de operare, din stațiunea Mamaia, tot din cursul acestei luni.

Cei doi erau filați de poliție încă de acum 10 zile, de când au detonat bacomatul din localitatea Castelu. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri