OLTCHIM. Sindicaliştii îi sfătuiesc pe angajaţi să nu semneze preavizele, pentru că trimiterea în şomaj e ilegală

Data publicării:
oltchim 855155-Mediafax Foto-Laszlo Raduly

Unul dintre liderii sindicali de la Olchim, inginerul Mihai Diculoiu, le-a cerut celor 1.020 de salariaţi aflaţi pe listele de disponibilizări să nu semneze actele, susţinând că decizia de trimitere în şomaj este ilegală.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, hotărârea de disponibilizare a administratorului judiciar nu este conform legii, deoarece nu a fost elaborat planul de reorganizare a societăţii şi, în consecinţă, nu a fost aprobat de către Adunarea Generală a Creditorilor. 

"Cer oamenilor să nu semneze preavizul şi niciun document privind disponibilizarea. Se încalcă Contractul Colectiv de Muncă şi Legea 62/2011 privind dialogul social. Această decizie de disponibilizare a administratorului judiciar nu respectă legea, nu a fost elaborat planul de reorganizare a societăţii şi nu a fost aprobat de către Adunarea Generală a Creditorilor. Decizia este ilegală", a declarat Mihai Diculoiu.

La rândul său, liderul sindicatului "Victoria", inginerul Corneliu Cernev, a confirmat că este vorba despre 1.020 de salariaţi care urmează să fie disponibilizaţi şi a spus că o ordonanţă pentru plata salariilor restante va intra în şedinţa de Guvern de miercuri.

"Salariile compensatorii se acordă conform contractelor colective de muncă. Angajaţii primesc 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime. Vom discuta timp de două săptămâni despre listele cu disponibilizări, acestea nu au fost făcute publice, dar există şi este vorba despre 1.020 de salariaţi din cadrul Oltchim care urmează să fie trimişi în şomaj. Ordonanţa pentru plata salariilor restante va intra în şedinţa de Guvern de miercuri", a declarat Cernev.

Conducerea combinatului Oltchim, administratorii judiciari şi preşedinţii sindicatelor s-au întâlnit, luni, cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, cu care au avut o discuţie privind perspectivele societăţii.

Tot ieri, salariaţii de la combinat au protestat în stradă, blocând la un moment dat DN 67, care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu. Aceştia au primit asigurări că vor încasa salariile restante până la jumătatea lunii aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri