Prima veste bună după incendiul devastator din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
incendiu episcopie Greco Catolica Oradea2

Autoritățile locale au venit astăzi cu precizări despre incendiul de la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, cel mai grav care a izbucnit în oraș în ultimii ani. O veste bună vine de la reprezentanții Episcopiei: în clădirea avariată nu se aflau nici obiecte, nici documente de valoare.

Întrebat dacă au existat nemulțumiri legate de intervenția pompierilor, Anton Cioba, reprezentantul Episcopiei Greco-Catolice, a răspuns: „Este evident că toată lumea și-ar fi dorit ca incendiul să se stingă imediat. Ne-am fi dorit toți să nu ardă tot acoperișul, să nu se dărâme tavanul. În același timp, fiind de față și asistând la tragicul eveniment împreună cu alți preoți, este evident că devii emoționat. Este evident că ți-ai dori ca pompierii să acționeze cum vrei tu. Ei au niște reguli și este normal să credem că și-au dat concursul să facă ce știu și ce pot mai bine. Nu pot să spun că au acționat bine sau mai puțin bine. Pot să spun că nu ne doream să se ajungă unde s-a ajuns”.

Asigurare nu este pentru că nu este dată în uz clădirea. Am pregătit fonduri europene pentru modificări pentru a fi dat în folosință palatul. Înăuntru nu existau tablouri sau lucruri de valoare sau arhive. Înăuntru erau pereții și niste teracote”, a precizat Cioba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri