Primele audieri în Comisia Călăraşi. Prefectul susţine că reconstituirea dreptului de proprietate s-a făcut legal

Data publicării:
ioana basescu

„Avem în mod clar o decizie politică ca, prin comisia de anchetă, toţi parlamentarii noştri să pună la dispoziţia comisiei de anchetă şi a publicului toate datele pe care le vor obţine referitoare la afacerile preşedintelui şi a modului în care instituţiile statului au fost folosite în acest scop”, este poziţia premierului Victor Ponta în legătură cu aces caz.

În prima zi de audieri, membrii comisiei au discutat cu reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi cu prefectul judeţului Călăraşi.

„Din punctul meu de vedere, reconstituirea dreptului de proprietate s-a făcut legal. De restul tranzacţiilor nu vă pot spune nimic , nu s-au făcut de către instituţia noastră”, a spus prefectul George Iacob.

Comisia verifică toate terenurile din comuna Nana, dar şi dreptul de proprietate asupra acestora începând cu anul 1990.

„Terenurile din zona Nana nu au aparţinut Institutului Fundulea, ci CAP-ului Radovanu, CAP-ului Nana şi IAS-ului Buciumeni”, a declarat directorul Oficiului de Cadastru Călăraşi, Viorica Dragomir.

Reprezentanţii Oficiului de Cadastru au fost rugaţi să aducă mai multe documente, printre care şi cărţi funciare şi titluri de proprietate din zona Nana.

Marţi, audierile vor continua cu primarul comunei Nana, localitatea în care Ioana Băsescu a achiziţonat 290 de hectare de teren agricol. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri