Velier românesc premiat la Barcelona

Data publicării:
velier

48 de zile a durat misiunea velierului la Regata Internaţională. Acum, membrii echipajului s-au întors acasă. În portul Constanţa au fost aşteptaţi de membrii familiei.

Echipajul a fost premiat la Barcelona, unul dintre porturile unde a acostat. A primit premiul pentru cea mai spectaculoasă intrare în port, dar și pentru că a venit la concurs de la cea mai mare distanţă. La întrecere au participat alte 35 de ambarcaţiuni cu vele.

„A trebuit să facem faţă unor situaţii neprevăzute, unor situaţii de concurs, de regată pe care le-am trecut, după cum se vede, cu brio”, spune Doru Todoran, comandantul velierului.

Totodată, marinarii au profitat de ocazie pentru a promova turismul românesc. Spaniolii care au urcat la bordul vasului au fost serviţi cu şuncă şi cu pălincă.

Drumul spre Barcelona a fost la fel de greu ca şi cel spre casă.

Toată furtuna pe care am îndurat-o, intra cu toata prova în apă, intra, ieşea la suprafaţă, ne ţineam cu mâinile de mese şi de alte obiecte, căci nu puteai să mergi fără să te ţii, dar totul a trecut bine”, povestește Mihai Geantău, şeful echipajului de pe Adornate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri