Sari la conținut

Explozie în Brăila - o persoană a fost rănită

Explozie urmată de un incendiu într-un cartier de case de la marginea Brăilei. Proprietara locuinţei în care s-a produs deflagraţia a fost rănită grav - a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Echipele de intervenţie au evacuat locatarii din zece case care au fost avariate şi au oprit alimentarea cu gaze şi electricitate în zonă.

Proprietara, o femeie în vârstă de 55 de ani, locuia singură în casa care acum s-a transformat într-un morman de moloz. Vecinii spun că în urmă cu o zi instalase în locuinţă o centrală care funcţioneză cu gaze.

Ieri a făcut legătura la gaze şi cum se poate de ieri şi până azi să explodeze?”

După alarma la 112, venită la ora 9 şi 25 de minute de la un localnic, mai multe echipaje de intervenţie au ajuns în zonă. Pompierii stins rapid incendiul care a izbucnit la scurt timp după producerea exploziei.

Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila: „S-a mai luat, de asemenea, măsura evacuării vecinilor pe o rază de 50 de metri astfel încât să nu existe pericolul unei alte explozii.”

Proprietara casei a suferit arsuri grave pe faţă, mâini şi picioare.

Alina Neacşu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila: „Poate deveni un pacient critic fiind suspicionată de arsuri de căi respiratorii aeriene superioare.”

 

5

Angajaţii Distrigaz Sud au oprit alimentarea cu gaze. Reprezentanţii companiei au transmis printr-un comunicat că „în cadrul verificărilor periodice de depistare a pierderilor de gaze pe reţeaua de distribuţie nu au fost identificate scurgeri de gaze în zona imobilului respectiv”.

Şi curentul electric a fost întrerupt. Pompierii şi poliţiştii încearcă să afle din ce cauză s-a produs deflagraţia. Cel mai probabil, a fost o acumulare de gaze.