23 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi comunicare de informaţii false

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Foto: arhivă Poliția Română

21 de dosare penale au fost înregistrate pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal, potrivit sursei citate.

„Vă rugăm să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Reiterăm faptul că informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, potrivit cărora municipiul București s-ar închide sau ar intra în carantină, sunt false. Nu există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România.

Vă rugăm să dați dovadă de responsabilitate și să nu răspândiți pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale”, transmite GCS.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri