Sari la conținut

Avocatul Elenei Udrea: Ni s-a încuviințat audierea la DNA ca urmare a solicitării noastre

Alexandru Chiciu a spus că apreciază echilibrul procurorilor anticorupție, care au dat curs solicitării fără a face orice fel de „abuzuri nefondate”.

În rest, avocatul a refuzat să facă orice alte comentarii, dar a recunoscut că este „o situație delicată” și a cerut, din nou, echilibru: „Vreau echilibru și din partea procurorilor, și din partea organelor judiciare. Și eu, și noi, ca avocați, vom începe printr-o linie de echilibru. Vă rog să ne înțelegeți că situația e delicată și pentru noi și că acest semn e mesajul de echilibru pe care vreau să îl transmit întregului palier judiciar: procurori, instanță de judecată, în primul rând apărarea”.

Întrebat dacă se așteaptă ca Elena Udrea să fie arestată, Alexandru Chiciu a spus că nu va face speculații.

Elena Udrea a ajuns, marți la prânz, la sediul DNA, după ce primise, în cursul dimineții, o citație în acest sens. Există speculații că va face un denunț. Deputatul a precizat, la intrarea în sediul DNA, că va fi audiată în legătură cu dosarul Microsoft.

Luni, Camera Deputaților a încuviințat, în urma a șase voturi succesive, urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea, acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţia de avere în dosarele Microsoft şi Gala Bute.