Închisorile CIA. Ioan Talpeș, audiat de Parchetul General

Data publicării:
ioan talpes mfax

Existenţa închisorilor secrete CIA din România este anchetată acum de procurori. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş, a fost chemat astăzi să dea explicaţii. Un bărbat care susţine că a fost închis într-o temniţă la noi în ţară a trimis o plângere procurorului general.

Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş, a fost chemat astăzi la Parchetul General pentru a da explicaţii în legătură cu existenţa închisorilor CIA în România.

Unul dintre deţinuţii care susţin că au fost închişi într-un astfel de loc a depus o plângere la procurorul general al României. El reclamă detenţia secretă şi faptul că a fost supus unor rele tratamente. Procurorii trebuie acum să afle dacă spusele deţinutului sunt adevărate.

O plângere similară a fost depusă de avocatul acestuia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Deţinutul ar fi fost închis într-o închisoare secretă CIA din România între 2003 şi 2006.

Deţinutul este acum închis la Gauntanamo, baza americană unde sunt anchetaţi teroriştii. Deţinutul susține că ar fi fost închis într-o închisoare secretă CIA din România între 2003 şi 2006.

Chestiunea inchisorilor secrete a fost dezbătută în România, dar statul nu a recunoscut că ar fi existat aceste locuri de detenție. În celulele de la noi din ţară, acuzaţii de terorism ar fi fost privaţi de somn, udaţi cu furtunul sau bătuţi cu cruzime, susțin organizații neguvernamentale de apărare a drepturilor omului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri