Sari la conținut

Mihail Vlasov, condamnat din nou la închisoare

Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost condamnat din nou la închisoare. El a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR)

Foto: Agerpres

În acest dosar el a fost achitat de instanța de fond. Decizia a fost luată de judecătoarea Adriana Elena Băjan care a constatat că „nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiuni”. Procurorii au făcut însă recurs și astăzi au avut câștig de cauză. Judecătorii de la Curtea de Apel l-au condamnat la doi ani de închisoare.

Mihail Vlasov a fost trimis în judecată de procurorii DNA în acest dosar în iunie 2015, fiind acuzat că în februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a cerut unui deputat să promoveze un proiect de act normativ prin care CCIR să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Proiectul de act normativ era intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului", iar iniţiatori au fost deputaţii Aurel Vainer, Mircea Grosaru, Florin Iordache, Alina Gorghiu, Attila Marko şi senatorul Klarik Laslo-Attila.

În iunie 2015, Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru 1 milion de euro cerut pentru a rezolva un dosar de arbitraj.

Mihail Vlasov a mai fost trimis în judecată în alte trei dosare penale, în legătură cu exercitarea funcției de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Cea mai recentă trimitere în instanță a fost ieri. Alături de el, în dosar este inculpată și fiica sa, Ingrid Vlasov.