Sari la conținut

Mihail Vlasov, trimis în judecată cu al treilea dosar

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, este trimis în judecată de procurorii DNA într-un al treilea dosar. Alături de el, în dosar este inculpată și fiica sa, Ingrid Vlasov.

32_vlasov_agerpres_f50c286d3b

Foto: Agerpres

Mihail Vlasov este acuzat de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri. Fiica sa este învinuită pentru complicitate la delapidare. Și soțul acesteia, Marian Nedelcu, este trimis în judecată sub acuzația de complicitate la delapidare și fals în înscrisuri.

În același dosar mai sunt trimiși în judecată fostul secretar general Camerei de Comerț, Rodica Grigorescu, fostul director general al Romexpo, Mariana Suciu, și încă o persoană.

Faptele care vor fi judecate în acest proces datează din perioada 2008-2014. Mihai Vlasov este acuzat că în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României a abuzat de funcția deținută și de influența dobândită în această calitate și a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț și Industrie a României cât și S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acționar majoritar, arată un comunicat DNA.

După ce a preluat conducerea C.C.I.R., inculpatul Vlasov Mihail a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități/societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții.

Prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei.

Procurorii anticorupție au pus sechestru asupra a cinci imobile care au fost deținute de către Mihail Vlasov și înstrăinate către membri ai familiei sale în scopul eludării măsurilor asigurătorii.
De asemenea, a mai fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Vlasov Elena Ingrid. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Mihail Vlasov a mai fost trimis în judecată în alte două dosare penale, în legătură cu exercitarea funcției de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.