Pedeapsa Alinei Bica, suspendată. Șerban Pop, fost director ANAF, va fi eliberat și el

Data actualizării: Data publicării:
alina bica agerpres
Foto: Agerpres

Alina Bica a primit o suspendare a pedepsei după ce a contestat legalitatea completului de judecători care a dat sentința definitivă de 4 ani de închisoare cu executare. Decizia definitivă și executorie trebuie comunicată autorităților din Costa Rica. ICCJ a admis și contestația în anulare a lui Șerban Pop, fost președinte al ANAF.

Pedeapsa Alinei Bica va fi suspendată până când va fi rejudecat apelul care a dus la emiterea mandatului de executare a pedepsei de 4 ani de închisoare. Autoritățile române trebuie să transmită celor din Costa Rica și dacă mențin cererea de extrădare a Alinei Bica.

În cazul Elenei Udrea, ICCJ a decis să amâne o decizie la o cerere similară, pe motiv că dosarul de fond nu se afla la instanța supremă.

Citește și ”Dragnea își pregătește plecarea de la putere. Și întoarcerea. Ca președinte al României”

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute, în 3 octombrie, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni. Ulterior, arestul acestora a fost prelungit.

Foştii miniştri Dan Şova şi Constantin Niţă, cât şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, au fost eliberaţi din închisoare azi noapte.

Pentru fiecare dintre ei, judecătorii Curţii Supreme au decis suspendarea executării pedepselor primite în dosare de corupţie. Măsura se aplică până la momentul în care se va lua o hotărâre definitivă în cazul contestaţiilor făcute de cei trei.

Dan Şova, Constantin Niţă şi Rudel Obreja cer anularea sentinţelor primite, deoarece acestea ar fi fost pronunţate de un complet care funcţional nelegal.

Judecătorii instanţei supreme au luat aceste decizii în urma unor cereri formulate de apărătorii condamnaţilor, care au invocat că au fost constituite ilegal completurile de cinci judecători care au luat deciziile finale în respectivele dosare de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri