Dosarul poliţistului pedofil, preluat de Parchetul General

Data actualizării: Data publicării:
pedofil crop
Parchetul General a preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti ancheta în dosarul în care poliţistul Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii.
 
Foto: Inquam Photos/George Călin

 

Judecătoria Sectorului 6 a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Stan, acuzat că ar fi agresat sexual doi copii într-un bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. 

Poliţistul a recunoscut două agresiuni sexuale împotriva unor copii şi  este suspect în alte 15 cazuri. Judecătorii nu au stat prea mult pe gânduri în privința deciziei de astăzi, mai ales că procurorii au venit cu probe de netăgăduit pentru două agresiuni: fraţii pipăiţi în lift vinerea trecută şi maltratarea sexuală a unei copile de şapte ani, în 2012.

Anchetatorii verifică în special dosarele de agresiune sexuală rămase cu autor necunoscut pentru a vedea dacă nu cumva unele indicii și probe îi conduc acum tot către presupusul pedofil.

De altfel,  potrivit avocatului său, polițistul acuzat de pedofilie și-a recunoscut faptele petrecute la 5 ianuarie, dar și o faptă similară, datând din 2012. E în continuare suspect în alte cazuri de agresiune sexuală, unul datând din 2009. Anchetatorii vor cere și ajutorul operatorilor de telefonie mobilă pentru a încerca să stabilească traseul suspectului în anumite zone, mai ales dacă acesta se potrivește cu informațiile existente în plângerile depuse pentru fapte de agresiune sexuală.

Cele 15 cazuri sunt dosare în care, cel puțin până în acest moment, se potrivesc destul de mult indiciile și semnalmentele cu cele ale lui Eugen Stan. Anchetatorii vor însă să verifice temeinic probele, înainte de a formula oficial acuzații. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri