Theodor Stolojan, audiat la Parchet pentru fals în declarații

Data publicării:
stolojan -resized1 Mediafax Foto-Stefan Micsik


ACTUALIZARE ORA 15.00. Europarlamentarul PDL susţine că nu a fost citat la Parchet, ci a venit din proprie iniţiativă. „Eu am avut şi am credinţa că am completat cum trebuie declaraţia de avere, am arătat exact la ce dată sunt soldurile. Declarația mea, aşa cum este completată, cu precizarea că toate soldurile sunt de la 31 decembrie 2011, reflectă întrutotul realitatea,” a spus Theodor Stolojan.

Inspectorii de integritate spun căTheodor Stolojan a cumpărat, în aprilie 2012, acțiuni la Transgaz în valoare de 94.000 de euro, dar tranzacția nu a fost introdusă în declarația de avere completată în 25 mai 2012.

În cadrul audierii de luni, Theodor Stolojan le-a spus procurorilor că acea raportare din declarația de avere este corectă, deoarece se referea la situația de până la 31 decembrie 2011, iar acțiunile de la Transgaz, cumpărate în 2012, au fost trecute în declarația de avere depusă în acest an.

Europarlamentarul a venit la Parchet însoțit de avocatul și colegul său de partid Sever Voinescu.

Parchetul nu a început urmărirea penală în cazul europarlamentarului. Ancheta este în fază preliminară.

Potrivit declaraţiei de avere, împreună cu soţia, europarlamentarul deţine 10 mii de metri pătraţi de teren, un apartament în Bucureşti de 218 mp, un autoturism Matiz, cumpărat în 2006, 10 conturi bancare cu peste 100.000 euro şi acţiuni la - BRD, SIF Banat Crişana, SIF Moldova, Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Petrom şi la alte doua companii. De asemenea, are de recuperat un împumut de peste un milion de lei, dat unei firme din Predeal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri