Orban a amânat ședinţa de guvern, pentru a conduce Comitetul pentru Situaţii Urgenţă

Data publicării:
Sedinta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta
Ședința Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban va conduce joi, de la ora 19.00, şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Ședința are loc la câteva ore după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind deschiderea teraselor și plajelor la 1 iunie.

Ședința de guvern, anunțată inițial pentru ora 19.00, a fost amânată o jumătate de oră, până la 19.30, potrivit site-ului guvernului. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Conform declarațiilor președintelui, după 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate, vor fi deschise terasele și plajele. 

„În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă”,a anunțat Klaus Iohannis joi.

Editor: B.P. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri