ALDE: Se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate

Data publicării:
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

ALDE critică decizia Guvernului Orban de a-și angaja răspunderea pe proiectul organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin, motivând că astfel „se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate”.

„Decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislației electorale pentru alegerile locale este una regretabilă. Considerăm că nu calea asumării răspunderii era cea adecvată, ci, așa cum ALDE a cerut, adoptarea unei ordonanțe de urgență, care, pe lângă avantajul intrării în vigoare imediate, putea ulterior fi și dezbătută în Parlament pentru orice modificare”, arată ALDE într-un comunicat postat pe Facebook.

„Atragem atenția Guvernului că o eventuală demitere a sa în Parlament, în urma adoptării unei moțiuni de cenzură, va bloca aplicarea alegerii primarilor în două tururi și păstrarea actualei legislații. Înțelegem, astfel, că se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate”, mai arată ALDE.

Declarația vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi, în ședința de Guvern, angajarea răspunderii pe proiectul alegerilor locale în două tururi. PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri