Cătălin Striblea, despre dineul în Sala Tronului: Vi-l închipuiţi pe Regele Mihai să fi închinat vreo ţuică acolo?

Data actualizării: Data publicării:
catalin striblea
Catalin Striblea

„Oamenii aceştia au sentimentul că au ceva regal în ei, ceva din Dinastia de Teleorman, avem marchiza de Videle. Cum s-a luat decizia asta?”, a comentat Cătălin Striblea dineul oferit de Guvern în Sala Tronului de la Palatul Regal.

„Cum s-a luat decizia asta? Cum o fi fost discuţia? Mai ales că sub acea sală e o sală special destinată unor evenimente de acest gen.

De ce în Palatul Regal, de ce în Sala Tronului, care are o semnificaţie aparte? Care a fost întâmplarea şi unde oamenii ăştia au pierdut simţul realităţii?

E un gest de împietate aşa cum poate de multe ori s-a făcut de-a lungul anilor.

Respectul e doar din gură.

Oamenii aceştia au dorinţa de a fi recunoscuţi, de a fi şi ei acolo, de a avea un statut. Unde poţi lua masa când vrei să impresionezi oaspeţii, dacă nu în Sala Tronului?!

E un loc în care copiii să vină să învăţăm istoria împreună. Ce o să le spună acum ghidul? Că aici se făceau înainte încoronările şi acum prânzurile guvernamentale.

E tragic.

Centenarul e o înşiruire de mese, hore, ţuici, cred că s-au închinat pahare de ţuică acolo, dar asta o facem în curte. Mă întreb dacă cineva din familia regală vreodată o fi închinat vreo ţuică în Sala Tronului. I-o fi trecut prin minte Regelui Mihai să închine o ţuică în Sala Tronului? Vă închipuiţi o astfel de scenă?

Următorul pas e un grătar”, a comentat Cătălin Striblea.

Citiți și: 

C. T. Popescu, despre dineul din Sala Tronului: Suntem la români, aici se poate sculpta în fum de mici

Cum s-a ajuns la dineul oferit de Guvern pe locul catafalcului regal. Explicaţia directorului Muzeului de Artă

O nouă gafă a guvernului Dăncilă: Dineu pe locul catafalcului regal

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri