Ciolacu, despre buget: La Sănătate vom avea un plus de 44%. Cine mai îndrăznește să ia șpagă trebuie să plătească extrem de aspru

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu prezintă bugetul pe 2024 în Parlament.
Premierul Marcel Ciolacu prezintă bugetul pe 2024 în Parlament. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, în cadrul discursului de prezentare a bugetului pe 2024, că Ministerul Sănătății primește cu 44% mai mult față de execuția din 2023. El a avertizat că „cine mai îndrăznește să ia șpagă pentru a-și face treaba, trebuie să plătească extrem de aspru”.

„La Sănătate vom avea un plus de 44%, adică mai mult cu 5,8 miliarde de lei, față de execuția din 2023. Nu vreau să mai întâlnim situații în care spitalele să rămână fără finanțare și bolnavii să nu aibă acces la tratament.

Totodată, nu mai vreau ca oamenii cu venituri mici să fie nevoiți să aleagă între medicamente și mâncare. De aceea, vom investi masiv în medicii de familie, dar vom continua și construcția de spitale prin PNRR, astfel încât să creștem accesul oamenilor la servicii medicale de calitate. Iar, cine mai îndrăznește să ia șpagă pentru a-și face treaba, trebuie să plătească extrem de aspru”, a afirmat Ciolacu.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri