Cîțu, despre scandalul datelor publicate de Vlad Voiculescu: S-a format ideea că s-au vaccinat persoane care nu trebuiau. Să explice

Data publicării:
Premierul României, Florin Cîţu
Premierul României, Florin Cîţu. Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, întrebat despre contrele cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că prin publicarea datelor privind vaccinarea „s-a format în opinia publică” ideea că s-au vaccinat persoane care nu ar fi fost eligibile. „Eu nu cred că acele acuzații sunt reale. Cei care au publicat aceste date, să le explice”, a declarat premierului.

Florin Cîțu a explicat că nu există „o diferență” între el și Vlad Voiculescu, că susține transparența, însă datele publicate trebuie explicate. 

„Nu există o diferență între mine și Vlad Voiculescu pe nicio temă. Publicarea bazei de date este ceva ce a făcut Ministerul Sănătății. Am fost sesizat și pentru orice sesizarea, trebuie să vedem cum trebuie rezolvată. Nu sunt specialist. Din punctul meu de vedere subiectul este încheiat”, a declarat premierul.

Întrebat în mod repetat despre scandalul public legat de publicarea datelor despre vaccinare, premierul a declarat că toate informațiile prezentate de ministerul Săntătății trebuie explicate, mai ales că au apărut suspiciuni în spațiul public că s-au vaccinat persoane care nu ar fi trebuit să se vaccineze.

„Am văzut niște concluzii în spațiul public. Înțeleg că s-a format în opinia publică ideea că s-a vaccinat personal militar care nu trebuia să se vaccineze. Dacă există aceste suspiciuni, cei care prezintă bazele de date, cei care au publicat aceste date, să le explice. Campania de vaccinare este o campanie de succes în România. Avem acum date noi care trebuiesc explicate. Eu nu cred că acele acuzații sunt reale”, a mai declarat premierul.

Florin Cîțu a spus că nu a evaluat încă activitatea ministrului Sănătății și că așteaptă „niște rapoarte”. De asemenea, premierul a anunțat că, „probabil astăzi”, va prezenta concluziile Corpului de Control în legătură cu incendiul de la Matei Balș.

Reacția lui Florin Cîțu vine după ce luni i s-a cerut să verifice modul în care Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, a publicat date despre pandemie și despre campania de vaccinare. Datele publicate de minister conțin inclusiv informații despre persoanlul din armată și din alte instituții ale statului, date care au nevoie de avizul instituțiilor pentru a fi publicate.

Potrivit unor surse guvernamentale, prin publicarea datelor respective, ministrul Vlad Voiculescu ar fi intenționat se reia o tema pe care, în trecut, a mai avut un conflict atât cu premierul, cât și cu coordonatorul campanie de vaccinare, Valeriu Gheoghiță, cea a vaccinărilor făcute „peste rând”. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri