Ciucă: Coaliţia cu PSD - singura opţiune pe care o aveam. Nici în momentul de faţă nu se întrevede o altă formulă de guvernare

Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD, alături de premierul liberal, Nicolae Ciucă.
Marcel Ciolacu, liderul PSD, alături de liderul liberal, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă spune că actuala coaliţie cu PSD reprezintă „singura formulă matematică ce putea să funcţioneze” și că lucrează foarte bine cu liderii partidelor din alianţă.

„Suntem într-o coaliţie. Este o coaliţie a competiţiei politice. Este o coaliţie într-o formulă care pentru mulţi a părut a fi anacronică şi doar o soluţie care doar asigura 3-4 luni, din noiembrie 2021 până la sărbătorile de Paşti din 2022. Nu a fost aşa, pentru că am reuşit în toată această perioadă să menţinem stabilitatea acestei coaliţii pentru că ne-am dorit stabilitatea României”, a spus Ciucă la Forumul Administraţiei Publice Locale organizat de PNL Iaşi.

Președintele PNL a mai spus că reuşita în investiţii şi în plan economic se datorează stabilităţii politice a României, potrivit Agerpres.

„Vă spun cu toată responsabilitatea, totul este rezultatul unei stabilităţi politice. Toţi cei cu care am vorbit, toate companiile mari care au venit şi au investit în România şi companiile mai mici au avut curaj pe o stabilitate politică. Uitaţi-vă de jur împrejur. România este singura ţară stabilă în această regiune. Este ţara cu cel mai stabil profil în momentul de faţă. Nu ne putem permite din justificări politice să schimbăm acest echilibru”, a spus premierul.

„Coaliţia cu PSD este singura formulă matematică, inclusiv pe cifre de parlamentari, care putea să funcţioneze. Singura. Toată lumea ne reproşează chestiunea aceasta. E posibil să ni se reproşeze şi mai târziu lucrul acesta, dar am convingerea personală că a fost singura opţiune pe care o aveam şi nici în momentul de faţă nu se întrevede o altă formulă de guvernare şi asigurarea stabilităţii politice în ţară”, a spus Ciucă.

Liderul liberalilor a dat asigurări că lucrează foarte bine cu liderii celor două partide din alianţă, „în ceea ce înseamnă asumarea obiectivelor”.

„Ei, de aici încolo apare competiţia politică. Competiţia politică se desfăşoară şi la nivel sectorial şi la nivel local. V-aş ruga un singur lucru: menţineţi competiţia, dar în liniile noastre de comportament şi răspuns. Să le răspundem oamenilor prin ceea ce am reuşit să facem şi să le demonstrăm cu admiraţie şi bucurie la ceea ce au făcut administraţiile din Ardeal. În totalitatea lor sunt administraţii liberale. Dacă avem modele bune de administraţie, dacă avem modele bune de conducere liberală care au făcut lucruri pentru localitate, pentru judeţ, pentru regiune, acel lucru trebuie să îl facem în fiecare organizaţie”, le-a transmis premierul liberalilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri