Crin Antonescu: Eu cred că, prin votul de la Convenție, PDL s-a despărțit de Traian Băsescu

Data publicării:
2303antonescu-56521

„Implicarea lui Traian Băsescu la congresul PDL nu este corectă și nici constituțională. Prezența președintelui la congresul unui partid, ca urmare a unei invitații, nu ridică, din punctul meu de vedere, nicio problemă. Dar, de la o asemenea atitudine, la partizanatul asumat, afișat fără niciun fel de reținere, violent aproape, mi se pare că este din cu totul altă zonă și este mult în afara eleganței și Constituției”, a spus Crin Antonescu, la emisiunea „Kilometrul 0”.

Întrebat dacă implicarea președintelui în PDL poate fi o pricină pentru o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, liderul liberal a răspuns afirmativ: „Într-o țară care își respectă Constituția și într-un mediu politic atent la respectarea regulilor, da. Nu am deloc convingerea că se va întâmpla asta”.

Co-președintele USL s-a referit și la anunțul făcut pe Facebook de Traian Băsescu, care le-a spus adio celor de la PDL, după ce Vasile Blaga a fost reconfirmat în funcția de președinte al partidului.

Noi știm de când o să se apuce de construirea unui nou partid. De mâine. Dar cred că, apropo de respectarea aparențelor, care contează în democrație, ar fi trebuit să precizeze că în conformitate cu Constituția o să se apuce de această construcție, adică după ce își termină mandatul. Nu ne temem de un concurent în persoana lui Traian Băsescu, pentru că astăzi chiar nu reprezintă un pericol în sensul credibilității în a construi o forță concurentă în partea dreaptă a eșichierului politic”, a mai afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a vorbit și despre relația pe care o va avea de acum înainte partidul pe care îl conduce cu PDL, după alegerile de astăzi.

„PNL a constituit a constituit o alianță politică cu PSD și cu alte partide și sub această coaliție a cerut pentru patru ani voturile românilor. Am primit aceste voturi, avem un program, avem un angajament ca USL și vrem să îl ducem la capăt în această formulă. Nu se poate pune problema unei alianțe cu altă formațiune politică, PDL sau altceva. În condițiile în care, așa cum interprez eu votul majorității din Convenția PDL, un vot de despărțire de Traian Băsescu, asta deschide perspectiva altui tip de dialog între noi. Eu cred că PDL-ul s-a despărțit astăzi de Traian Băsescu cu câteva ore mai înainte ca președintele să se despartă oficial de partid”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri