Cum a devenit Anca Dragu cetățean al Republicii Moldova atât de repede. Explicația Maiei Sandu

Data publicării:
anca dragu maia sandu
Anca Dragu și Maia Sandu. Surse foto colaj: Inquam Photos (George Călin)/ Profimedia

Actuala guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a primit în decembrie cetățenia Republicii Moldova neobișnuit de repede, atunci când a fost propusă și votată în funcție. Președintele Maia Sandu spune că „are dreptul să ofere cetățenie într-un altfel de regim atunci când omul care solicită această cetățenie reprezintă o valoare din punct de vedere profesional”, transmite Unimedia.

„Președintele țării are dreptul să ofere cetățenie într-un altfel de regim atunci când omul care solicită această cetățenie reprezintă o valoare din punct de vedere profesional. Și în acest caz vorbim despre guvernatoarea Băncii Naționale, un om cu competențe și cunoștințe însemnate în domeniul în care se căutau aceste cunoștințe.

Mai sunt unele cazuri, uneori vorbim de sportivi de performanță, altă dată vorbim despre artiști, profesori universitari. Deci au fost și asemenea cazuri. Deci asta este o altă categorie de oameni. Ceea ce vedem noi pe partea de redobândire sau de obținere a cetățeniei merge pe altă prevedere legală, unde sunt implicate alte instituții ale statului”, a declarat președinta în cadrul emisiunii „Bună Seara”.

Decretul prin care senatoarea USR Anca Dragu a primit cetățenia Republicii Moldova a fost semnat de președinta Maia Sandu.

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost revocat din funcție după audierile în dosarul „Furtul miliardului”.

Dragu este prima femeie numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri