Dragnea își schimbă declarațiile despre protocolul cu SRI: „Nu e semnătura mea”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea 180604_psd_cex_09_INQUAM_Photos_OctaV_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea neagă că ar fi semnat, în 2014, protocolul dintre Ministerul Dezvoltării şi Serviciul Român de Informaţii. Într-o intervenţie la România TV, preşedintele PSD a spus că semnătura care apare pe document nu îi aparţine. Asta cu toate că în urmă cu nici două zile, Liviu Dragnea susţinea contrariul şi chiar că protocolul încheiat atunci era secret.

Aici suntem ca la Radio Erevan, îmi cer scuze faţă de Erevan. În primul rând, acel protocol nu e secret. Al doilea lucru: n-am semnat, nu e semnătura mea. Se vede foarte simplu. Al treilea lucru: e vorba de un protocol semnat cu câţiva ani înainte, cred că era Eduard Hellvig ministru atunci, pentru protecţie cibernetică, adică pentru a proteja sistemele informatice ale Ministerului Dezvoltării împotriva atacurilor cibernetice. Oricare instituţie din România face astfel de protocoale, de aceea nici nu sunt secrete, şi în 2014 el a fost prelungit, dar nu l-am semnat eu. E o minciună ca multe alte minciuni iniţiate de această clică politico-mediatico-securistă”, a spus Liviu Dragnea.

Citiţi şi: Dragnea are o nouă țintă

În urmă cu două zile, președintele PSD spunea cu totul altceva: „În primul rând, este vorba despre un protocol care se referă la cyber security și anume la protecția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine, protecția acestor date față de atacurile cibernetice. Și nu vorbim numai de atacurile unui posibil hacker, ci și de atacuri din partea unor entități străine. Este un tip de protocol care, din câte știu eu, s-a încheiat cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri