E. Udrea: USL să se delimiteze de demisia lui Voiculescu sau să scoată PC din Uniune

Data publicării:
elena 20udrea 20digi-46300

Elena Udrea, deputat PDL, solicită liderilor USL să ia măsuri ca urmare a demisiei de azi a senatorului Dan Voiculescu din Parlament. Ea declarase săptămâna trecută că e convinsă că președintele fondator al PC se va retrage iar din Senat.

„Așa cum bine intuiam săptămâna trecută, Voiculescu și-a mai dat o dată demisia din Parlament pentru a fugi de Justiție, provocând o nouă amânare a judecării dosarului ICA, în care este acuzat de corupție. Că dă dovadă de lașitate nu este neapărat neașteptat din partea unui om care și-a turnat rudele la Securitate, pe noi trebuie însă să ne intereseze faptul că jongleriile lui Voiculescu cu legea afectează nu numai imaginea actualei puteri, ci a întregii clase politice românești și, implicit, a României în plan internațional. Suntem rușinea Europei dacă tolerăm indiferenți această situație”, a scris Elena Udrea pe contul de Facebook.

„Le cer public celor doi copreședinți ai USL, premierul Victor Ponta şi şeful Senatului, Crin Antonescu, să se delimiteze de gestul lui Voiculescu, să solicite partenerilor din PC să-l excludă pe Dan Voiculescu pentru obstrucționarea Justiției, iar, în caz contrar, să scoata Partidul Conservator din Uniune ca semn că nu încurajează aceste practici”, a comentat deputatul PDL.

În 22 ianuarie, deputatul PDL Elena Udrea opina că senatorul Dan Voiculescu va găsi un nou pretext de supărare pentru a-și da din nou demisia din Senat, după în acea zi a depus jurământul, cu întârziere, pentru a plimba dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institututlui de Cercetări Alimentare între Înalta Curte și Tribunalul București.

„Ce părere aveti, vom avea parte de o nouă demisie a lui Voiculescu din Parlament înainte de termenul procesului din luna aprilie? Eu sunt sigură că va găsi un pretext de supărare principială pe legislativ și va deveni din nou un simplu cetățean, astfel ca dosarul său să se mai plimbe câteva luni între ÎCCJ și Tribunalul București”, a spus atunci Elena Udrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri