Europarlamentarul Cristian Preda: Am apreciat reacția domnului Zgonea la anunțul președintelui

Data publicării:
preda cristian - mfax

Președintele Traian Băsescu a lăsat să se înțeleagă faptul că încă este posibil un compromis în ceea ce privește revizuirea Constituției, că nu este exclusă inclusiv renunțarea la referendum, a spus Cristian Preda, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Imparțial”.

„Sper ca adversarii președintelui să ia în seamă miza acestei discuții. Nu este o miză personală. De altfel, președintele a mai spus-o: Constituția viitoare nu i se va aplica, nu va mai putea candida. Așa că lucrurile ar trebui luate ceva mai înțelept. Am apreciat reacția lui Valeriu Zgonea, se vede că a înțeles lucrurile într-o perspectivă instituțională”, a apreciat Cristian Preda.

„Am văzut o reacție instituțională a domnului Zgonea. Pe de altă parte, am văzut declarația domnului Antonescu. Domnul Antonescu, în fine, nu se exprima tocmai politicos la adresa președintelui”, a mai spus europarlamentarul.

Valeriu Zgonea a reacționat, în „Jurnalul de seară”, la anunțul președintelui. „E o manevră tipică a președintelui. Ne-am obișnuit cu el din 2005 încoace. Este un atribut constituțional pe care îl are, nu contează resursele principale pe care le alocăm. Nu avem cum să interferăm. Conform Constituției, în acest moment, nu putem să interferăm în această decizie a președintelui. Este un act unilateral, pe care nu putem să îl sancționăm decât la urne”, a declarat Valeriu Zgonea.

Pe de altă parte, președintele Senatului, Crin Antonescu a declarat că Traian Băsescu vorbește „la figurat, cam singur”, în privința revizuirii Constituției. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri