Probleme în Consiliul General pentru Gabriela Firea. Primarul sectorului 5 a exclus patru consilieri

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea si daniel florea_fb
Foto: Facebook

Conflictul deschis din PSD îi afectează majoritatea primarului general al Capitalei în Consiliul General. Daniel Florea, primarul sectorului 5, a exclus din PSD patru consilieri din Consiliul General (CGMB). În vară, tot Daniel Florea a fost cel care a propus excluderea Gabrielei Firea din partid.

gabriela firea si daniel florea_fb
Foto: Facebook

„În ședințele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent și Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuța Doina, Pavel Marius Adrian, Săndulescu Nina și Șuhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetățenilor Sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului București”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al PSD Sector 5.

Odată ce un consilier local este exclus din partidul pe listele căruia a candidat, acesta își pierde locul în Consiliul local sau Consiliul General și va fi înlocuit de primul candidat care nu a câștigat la alegeri un post de consilier.

Fără acești patru consilieri apropiați, Gabriela Firea pierde majoritatea în Consiliul General, ceea ce va duce ca inițiativele primarului general să aibă șanse mici de a trece la vot, precizează G4Media.

De altfel, Gabriela Firea a avut deja dificultăți în a găsi o majoritate în ultima ședință a CGMB, când proiectul său pentru acordarea de vouchere pentru car-sharing a picat la vot.

Excluderile vin pe fondul războiului politic din PSD dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea. Daniel Florea este loial președintelui PSD și, prin excluderea celor patru consilieri, a urmărit tocmai ruperea majorității controlate de Gabriela Firea în Consiliul General și blocarea proiectelor acesteia.

Citiți și Gabriela Firea: „La sediul central al PSD se pune la cale un plan de sabotare a mea”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri