Înființarea Comisiei anti-Pahonțu, atacată la CCR

Data actualizării: Data publicării:
claudiu nasui si cosette chichirau

Uniunea Salvaţi România va ataca la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind înfiinţarea Comisiei de anchetă referitoare la activitatea directorului SPP.



„Noi considerăm această Comisie de anchetă ridicolă, în sensul că misiunea ei este să investigheze dacă SPP a avut o influenţă asupra procesului politic, proces politic care se întâmplă, şi ştim toţi, este mai ales pe lângă CEx al PSD, în jurul domnului Dragnea, deci, practic, domnul Dragnea înfiinţează o comisie care să verifice dacă SPP l-a influenţat pe el însuşi. Noi considerăm că este o comisie inutilă, care se suprapune aproape perfect pe toate prevederile comisiilor care există deja în Parlament, deci nu era nevoie de încă una şi motivul pentru care ea se înfiinţează este tocmai ca să distragă atenţia de la subiectele adevărate care îi interesează pe români. (...) Prin urmare, noi vom ataca la Curtea Constituţională proiectul acesta de hotărâre. (...) Această hotărâre nu are nici măcar expunere de motive, a fost făcută pe repede înainte”, a declarat liderul grupului parlamentar al USR de la Camera Deputaţilor, Claudiu Năsui, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că sesizarea USR către CCR nu va fi una comună cu PNL.

Şi liberalii au anunţat că vor ataca hotărârea la Curte.

Senatul şi Camera Deputaţilor au dat marţi vot favorabil hotărârii de înfiinţare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţilor directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare.

Comisia a primit 17 obiective de la conducerea Senatului și Camerei Deputaților. Printre acestea: „determinarea implicării directorului SPP, domnul Pahonțu Lucian-Silvan, în influențarea unor decizii politice sau în planul politic” și „verificarea rapoartelor de activitate ale directorului SPP, domnul Pahonțu Lucian-Silvan, din ultimii 5 ani”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri