Marius Nistor, reacție nervoasă după greșeala privind salariile profesorilor: E inacceptabil, cine e vinovat să răspundă cu funcția

Data actualizării: Data publicării:
marius nistor
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Eduaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a avut o reacție nervoasă la Digi24 după ce Guvernul a publicat o variantă greșită a OUG privind procentul cu care se vor majora salariile profesorilor. El a susținut că astfel de "teste de vigilență" sporesc "neîncrederea majoră în clasa politică" și a adăugat că "persoanele în cauză ar trebui sancționate foarte drastic".

"A ieșit o variantă eronată, dar asta e inacceptabil din partea unor funcționari, dacă nu chiar mai mult decât funcționari. O bătaie de joc la adresa salariaților.", a declarat Nistor.

Marius Nistor a spus că "nu poate fi tolerată o astfel de eroare materială."

"Dacă a fost intenționată eroarea înseamnă că persoanele în cauză ar trebui sancționate foarte drastic. Câtă vreme Ministerul Educației a transmis aseară Ministerului Finanțelor anexele pentru toate categoriile de salariați, cineva își permite să vină cu altceva decât s-a discutat.

Indiferent cine, funcționar din Ministerul de Finanțe sau chiar ministrul de Finanțe, ar trebui să răspundă cu funcția pentru ce s-a întâmplat. Nu e prima dată când proiecte de acte normative pleacă pe surse creând presiuni în rândul salariaților.

Nu înțeleg ce s-a întâmplat anul acesta cu ocazia declanșării acelei greve fără precedent? Își imaginează că pot să vină cu astfel de teste de vigilență? E limita de suportabilitate, și așa e neîncredere majoră în clasa politică.

Genul ăsta de teste întărește credința celor din educație că nu poți avea încredere în cei care au putere de decizie. Nimeni nu are dreptul să-și bată joc de 300.000 de salariați din învățământ", a declarat Marius Nistor.

Guvernul a corectat ordonanța de urgență publicată în dezbatere publică miercuri și a modificat procentul cu care vor fi majorate salariile profesorilor de la 1 ianuarie. Față de varianta inițială, unde majorarea era de doar 8%, deși profesorilor li se promisese 13%, în varianta a doua publicată pe siteul ministerului de Finanțe apare procentul corect. Astfel, de la 1 ianuarie, salariile profesorilor cresc cu 13%, urmând ca diferența de 7% până la promisiunea guvernului pentru 2024 de 20% majorare să se aplice de la 1 iunie. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri