Nicușor Dan spune că va cere votul simpatizanților PNL, chiar dacă partidul a refuzat să îl sprijine: Ca să nu revină administrația PSD

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Nicușor Dan spune că va cere votul simpatizanților PNL, chiar dacă partidul a refuzat să îl sprijine. Foto: Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan a vorbit vineri seara, la Digi24, despre alegerile locale, unde candidează pentru un nou mandat de primar general. El a spus că deși PNL a decis să nu îl sprijine, el se va adresa totuși simpatizanților PNL, „pentru a nu ne întoarce la o administrație PSD în București”. De asemenea, actualul edil al Capitalei își menține părerea că Piedone ar putea să renunțe la candidatură. „Iau cu rezerve candidatura domnului Piedone, pentru că PSD nu și-a anunțat candidatul. În momentul în care PSD-ul va anunța un candidat, atunci scorul domnului Piedone se va reduce, pentru că împarte același bazin electoral.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Cu bugetul suntem într-o situație... vă explic pe scurt. Noi urmează să primim 700 de milioane de lei în acest an, din fonduri europene, acești bani i-am luat de la subvenții, urmând ca atunci când o să fie nevoie de ei, să-i punem la loc – octombrie, noiembrie, decembrie. Există o solicitare a PNL să-i punem acolo și să-i luăm din altă parte. O s-o facem până la urmă. PSD-ul nu a vrut să participe la aceste discuții.

Asta se întâmplă acum, însă vă aduc aminte că am avut 3 ani de mandat în care v-ați plictisit, ca presă, la ședințele noastre de consiliu general, pentru că toate lucrurile au decurs foarte bine, neînțelegerile au fost în spatele cortinei, iar această coaliție a funcționat.

Acum suntem într-o perioadă electorală, iar ieșirile astea, inclusiv pe tema bugetului, trebuie citite într-o cheie electorală.

Bucureștiul este un oraș complicat, cu multe paliere, probleme care sunt interconectate, și oricât de bun ai fi într-un domeniu, să faci un proiect pentru un oraș cu probleme așa de complicate nu-ți ajung două luni.

Noi, trebuia acum șase luni să avem din partea partidelor candidați, candidații să aibă în spate discuții cu specialiști, și de la fiecare dintre ei să avem un proiect pentru oraș. Din păcate, nu numai că nu avem proiect, dar nu avem nici candidatul.

Eu mi-aș dori să mă sprijine PNL, dar este o decizie unilaterală pe care partidul o ia, sau nu o ia. Este o decizie pe care PNL pare că a luat-o. Foarte bine, eu însă, în ceea ce am făcut și ceea ce o să fac în continuare în planul comunicării, o să mă adresez simpatizanților PNL, așa cum o să mă adresez simpatizanților USR, PMP, REPER și ai tuturor partidelor de dreapta, încercând să le explic ce fac, și solicitându-le un nou vot, pentru a nu ne întoarce la o administrație PSD în București, care a făcut ce a făcut 12 ani.

Este o decizie pe care partidul, în mod rațional putea să o ia. Nu a luat-o. Eu m-aș bucura, dar a trecut momentul. Mi-e greu să cred că ne vom întoarce.

Există nenumărate variante, în funcție de cine sunt candidații, dacă PSD și PNL vin cu candidat comun, sau nu, cert este că așa cum a fost acum 4 ani, 8 ani, în București avem o luptă între dreapta și PSD. Adică este un public de dreapta, care este puțin mai mult de jumătate, un public de stânga, avem alegeri într-un tur, avem primarul în funcție cu 35, 39 la sută în ultimul sondaj, avem partidul PSD care are 30, 35 la sută în sondaj, dacă vine cu un candidat cu notorietate acesta intră în scorul partidului, și asta e lupta.

Pentru că sunt alegeri într-un singur tur, ea se va polariza, și în funcție de cine se mobilizează mai mult la vot va câștiga.

Votul este individual și fiecare știe cui îl dă. După cum arată sondajele, mai degrabă nu iau voturi de la simpatizanți AUR. Așa cum arată sondajele, Piedone, mai degrabă da.

Eu în momentul ăsta iau cu rezerve candidatura domnului Piedone, pentru că PSD nu și-a anunțat candidatul. În momentul în care PSD-ul va anunța un candidat, atunci scorul domnului Piedone se va reduce, pentru că împarte același bazin electoral.

Un singur lucru vreau să mai spun. Pentru persoanele din toate localitățile, nu doar din București, care locuiesc în respectivele orașe și nu au viză de flotant, mai au timp 3 săptămâni să facă asta, ca să poată să voteze.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri