Premierul îi atacă pe consilierii preşedintelui

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax-1

Bătălia dintre palate pentru asumarea meritelor aducerii în ţară a lui Omar Haysam continuă. După ieşirea de ieri a preşedintelui Traian Băsescu, precedată de declaraţiile a doi dintre consilierii prezidenţiali, Iulian Chifu şi Sebastian Lăzăroiu, Victor Ponta a ţinut astăzi să puncteze.

„Regret faptul că ieri dimineață câțiva iresponsabili plătiți din bani publici să fie consilieri prezidențiali au încercat să deturneze politic, pentru mișcarea lor de doi bani, o chestiune importantă pentru statul român, aducerea unui infractor periculos. L-au pus și pe preşedinte într-o situație extrem de delicată, și Guvernul și celelalte instituții ale statului. Asta e, când lucrezi cu iresponsabili îți asumi și aceste riscuri,” a spus Victor Ponta.

Şeful Executivului a reacţionat şi la ultimele declaraţii ale preşedintelui Băsescu, potrivit cărora Omar Haysam ar fi fost recuperat de autoritățile române în urma unei acțiuni neautorizate desfășurată pe teritoriul altui stat.

Dacă vreţi să jucaţi în filme poliţiste proaste, puteţi să o faceţi, eu nu pot să vă insult inteligenţa, eu nu pot spune că Hayssam a venit din lună cu un cal înaripat sau poveşti cu Rambo care salvează oameni, dar nu spune de unde”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă sunt politicieni îngrijoraţi de aducerea sirianului în ţară, primul ministru l-a identificat în această categorie pe liderul PDL, Vasile Blaga, ministru de Interne în perioada în care Omar Hayssam a fugit din ţară.

În replică, Vasile Blaga spune că pe numele sirianului nu fusese emis mandat de supraveghere, astfel că Ministerul de Interne nu avea niciun motiv să îl supravegheze pe acesta.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu afirma, pe Facebook, că premierul Victor Ponta se împăunează cu meritele pentru aducerea în ţară a lui Omar Hayssam, însă şeful Executivului a „dormit neîntors ieri noapte”.

Şi consilierul prezidenţial pentru afaceri strategice şi securitate internaţională, Iulian Chifu a precizat că „mulţi nu vor mai dormi bine vacanţa asta şi anii următori”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri