Renate Weber despre Manfred Weber: „Această persoană are un caracter oribil”

Data publicării:
renate weber

Conservatorul german Manfred Weber, care aspiră să devină viitorul preşedinte al Comisiei Europene, este o persoană cu „un caracter oribil”, care a descoperit că poate să devină mare vedetă politică în UE, a declarat vineri seara, la Digi24, europarlamentarul ALDE Renate Weber comentând criticile pe care actualul lider al conservatorilor europeni le-a formulat la adresa României. Totuși, Renate Weber a admis că în urmă cu mai mulți ani, a colaborat bine cu Manfred Weber în Comisia pentru libertăți civile din Parlamentul European.

„Al doilea comentariu pe care vreau să-l fac - și insist să-l fac - este în legătură cu această persoană care are un caracter oribil și care se numește Manfred Weber. Deci domnul Manfred Weber, cu care am lucrat bine acum mulți ani de zile în Comisia de libertăți civile (LIBE), între timp a descoperit că poate să devină mare vedetă politică în Uniunea Europeană. Sper să ajungă atâta cât merită”, a spus Renate Weber, europarlamentar din grupul ALDE, referindu-se la faptul că Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, aspiră să îi ia locul lui Jean-Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene.

Citiți și:  Ce spune germanul care ar putea ajunge președinte al CE despre „socialiştii din România”

„Și dl. Manfred Weber, pentru că e într-un joc politic, pur și simplu în acest moment vinde România la schimb cu Ungaria. Dânsul a fost susținătorul cel mai înfocat al lui Viktor Orban. Ani de zile și inclusiv în ultimele luni a fost cu dl. Viktor Orban împreună la Budapesta, și-au făcut selfie-uri, au pus postări pe Facebook, pe Twitter cum vor construi ei Europa. Două luni mai târziu, dna. Angela Merkel i-a spus dlui Manfred Weber că-l poate avea în vedere să fie Spitzenkandidat, adică primul pe listă, ca eventual de acolo să ajungă președintele Comisiei Europene, visul dlui Weber în acest moment, dar pentru asta trebuie să lase din brațe pe Orban. Și dl. Manfred Weber cum să facă asta și să nu dea nimic la schimb? Trebuie să dau ceva la schimb! Dăm România la schimb”, a spus Renate Weber explicând că astfel liderul grupului PPE vrea să abată atenția de la Ungaria.

„Nu numai discursurile, două zile la rând, am fost în sală de fiecare dată, când a fost dezbaterea pe Ungaria exact jocul ăsta l-a făcut; în ziua următoare, a fost domnul Juncker și a prezentat Starea Uniunii Europene și acolo, domnul Manfred Weber a avut discurs doar pe România. Iar după aceea, s-a pus problema în grupul popularilor europeni să dea afară partidul FIDESZ, nu? căci s-a votat rezoluția (de activare a articolului 7 din Tratatul UE - n.r.), iată! Acolo nu s-a mai dat afară!”, a continuat Renate Weber, care a conchis: „Este un joc murdar. Înainte de alegeri, fiecare își vede strict interesul personal, dar cel mai urât și murdar joc îl face categoric liderul popularilor europeni, dl Manfred Weber”.

Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din cadrul Parlamentului European, a declarat, cu prilejul dezbaterii privind situaţia din Ungaria, că în această vară au existat demonstraţii de masă nu la Budapesta, ci la Bucureşti.

Citiți și:  La dezbaterile din PE privind situaţia din Ungaria s-a discutat despre protestul de la București

„Cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm. Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta contra corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei. Toate cele trei ţări trebuie să aibă şansa de a se alătura spaţiului Schengen imediat, vreau să subliniez din nou asta”, a mai spus Manfred Weber în Parlamentul European.

Citiți și:  Apel la Guvern din Parlamentul UE: Nu mai puneți în pericol lupta contra corupției

Manfred Weber, cenzurat de traducătorul în limba română când l-a criticat pe Liviu Dragnea în Parlamentul European

Deși îl critică pe tizul ei din Parlamentul European, eurodeputata Renate Weber, proaspăt înscrisă în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, a votat împotriva declanșării articolului 7 în cazul Ungariei, căreia i se impută îndepărtarea de la normele democratice și ale statului de drept.

Citiți și:  Renate Weber explică de ce a votat contra activării articolului 7 în cazul Ungariei

Viorica Dăncilă a avut o întrevedere săptămâna aceasta, la Bruxelles, cu liderul Grupului Partidului Popular European din PE, Manfred Weber. După întâlnire, Weber a declarat că este „foarte îngrijorat de situația din România”.

Citiți și:  VIDEO. Viorica Dăncilă, o nouă „întâlnire mută” cu oficiali UE

Weber, liderul PPE, după întâlnirea cu Dăncilă: Sunt foarte îngrijorat de situația din România

Pe de altă parte, Renate Weber a lăudat-o pe premierul Viorica Dăncilă pentru modul în care s-a prezentat la întâlnirea cu reprezentanții grupului ALDE avută în Parlamentul European. Ea a spus că Viorica Dăncilă nu a făcut nicio gafă, a avut o prestație foarte bună, nu a avut nicio hârtie și a fost foarte bine articulată. Cât despre afirmația cu protestatarii drogați, Renate Weber spune că „a auzit” că ar fi fost făcută în discuția cu grupul Verzilor, dar nu a fost prezentă acolo, ca să certifice. Iar pentru gafa încurcăturii între „protestatari” și „protestanți”, Weber are o explicație: când vorbești foarte mult, când e presiune pe tine, se poate întâmpla, spune europarlamentarul ALDE.

Citiți și: 

AUDIO. Dăncilă face o nouă gafă: Jandarmerița a fost „bătută de protestanți”

Tăriceanu îl acuză de ipocrizie pe Manfred Weber, care s-a declarat îngrijorat de situația din România

„Zvonuri”, „manipulări”, „teme false”. Rezumatul făcut de Dăncilă după întâlnirile cu parlamentari europeni

Carmen Dan, supărată pe șeful PPE: Intervenții în forță sunt și în alte țări, există interes de a comenta despre România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri