Romașcanu: „PSD și PNL își vor susține probabil candidații proprii. E aproape imposibil să negociezi o dată noi, o dată voi

Data actualizării: Data publicării:
Lucian Romaşcanu.
Lucian Romaşcanu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, spune că PSD și PNL vor merge probabil cu candidați proprii la alegerile prezidențiale din acest an. El spune că e aproape imposibil ca cele două partide să negocieze o rotativă prezidențială, idee sugerată de curând în coaliție.

„Nu s-a discutat de un candidat comun. Este și destul de greu. Nu s-a discutat niciodată în coaliție. Sigur că există tot felul de abordări, unele mai serioase, altele mai jucăușe într-o discuție care durează 6 ore. Dar o discuție oficială, aplicată nu a existat”, a susținut Roomașcanu.

„PSD și PNL își vor susține probabil candidații proprii, pentru că e foarte complicat, spre imposibil să negociezi o dată noi, o dată voi. E greu spre imposibil să poți să impui electoratului să voteze într-un anume fel pentru cea mai reprezentativă funcție și cea mai votată funcție în stat”, a adăugat el.

Întrebat când vor fi chemați românii la vot, Romașcanu a răspuns: „Cum zice legea, în iunie pentru europarlamentare, în septembrie pentru locale, pe urmă primul tur de președinte, Parlament și al doilea tur de președinte.”

„Noi am avut deschiderea de a discuta cu colegii de la PNL pe diverse scenarii de comasări, cu o singură condiție, anunțată public de Ciolacu, de a avea un calendar de alegeri complet pentru 2024. Nu putem ieși neserioși în fața electoratului să spunem că noi am vorbit acum de europarlamentare cu locale și mai vedem după aceea”, a spus Romașcanu.

El a adăugat că nu s-a discutat despre o comasare a parlamentarelor cu prezidențialele.

„Ori avem un calendar complet pentru 2024, ori mergem pe acel calendar pe care îl avem deja”, a mai spus Romașcanu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri