Sorin Grindeanu acuză că imaginea lui e folosită într-o campanie deepfake și a sesizat instituțiile abilitate

Data actualizării: Data publicării:
ampanie deepfake e vizat sorin grindeanu
Sorin Grindeanu avertizează că imaginea lui a fost folosită pentru a promova o fictivă vânzare de acțiuni la o companie. FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu avertizează că imaginea lui a fost folosită pentru a promova o fictivă vânzare de acțiuni la o companie și că a sesizat instituțiile abilitate în legătură cu aceste informații false.

Ministrul Transporturilor subliniază că nu a făcut și nu va face reclamă pentru nicio companie. 

"Am sesizat astăzi instituțiile abilitate pentru a fi identificate, și pedepsite conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acțiuni la o companie! Aceste informații false reprezintă o grosolană tentativă de manipulare!

Nu am făcut și nu voi face reclamă pentru nicio companie și nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acțiuni!", a scris pe Facebook Sorin Grindeanu.

Grindeanu nu este singurul oficial care a ajuns victimă a acestor campanii de deepfake. Banca Naţională a României (BNR) a avertizat că, în ultima perioadă, au fost postate pe mai multe reţele de socializare imagini de tip deepfake în care sunt folosite imaginea şi vocea guvernatorului Mugur Isărescu.

În 22 ianuarie, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că a depus plângere penală pentru o tentativă de deepfake, prin care se încearcă păcălirea românilor.

Deepfake, conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conţinut falsificat de tip imagine, audio şi/sau video realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale, astfel încât să creeze aparenţa că o persoană a spus sau a făcut lucruri pentru care nu şi-a dat consimţământul, care în realitate nu au fost spuse sau făcute de acea persoană. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri