Tăriceanu: Protestatarii se uită pe Facebook și-și imaginează că știu totul, în loc să pună mâna pe o carte

Data actualizării: Data publicării:
calin popescu tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că protestatarii sunt „o voce agresivă”. El adaugă că oamenii care ies în stradă sunt dezinformați pentru că stau pe Facebook „în loc să pună mâna pe o carte”.

calin popescu tariceanu inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

O întrebare corectă este cât de reprezentativă este această voce agresivă, turbulentă, cât de reprezentativă, cât de legitimă este ea. După părerea mea, nu are nicio reprezentativitate, pentru că este vorba despre un număr restrâns de cetățeni în raport cu populația României, dar nici legitimitate. Legitimitatea nu poate să fie dată într-un sistem democratic decât de validarea prin alegeri”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

El spune că este vorba despre o „agresivitate” pe care nu a mai întâlnit-o în ultimii 20 de ani. Șeful Senatului mai spune și că protestatarii sunt dezinformați.

În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook și-și imaginează că știu totul. Informarea și dezinformarea nu au apărut acum, de când sunt rețelele de socializare. Sigur că viteza de propagare a informației era alta și poate sunt perioade în care asemenea tendințe anarhice pot să iasă la suprafață”, a continuat Tăriceanu.

Declarațiile lui vin după ce, în această seară, circa 2.000 de persoane au protestat în Piața Victoriei  și au cerut demisia Guvernului Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri