Traian Băsescu și Crin Antonescu au discutat despre numirea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi

Data publicării:
antonescu-base 1

Actualizare 11.25. „În urma acestei întâlniri vom avea o decizie referitoare la viitorul ministru al Transporturilor. Propunerea mea o cunoașteți, dar fiind vorba despre o decizie politică, preşedintele țării și preşedintele Senatului e bine să aibă o întâlnire”, a spus premierul Victor Ponta.

Actualizare 11.19. Întâlnirea dintre Crin Antonescu și Traian Băsescu s-a încheiat.

____________

Liberalii l-au desemnat săptămâna aceasta pe Ovidiu Silaghi pentru portofoliul Transporturilor, însă prim-ministrul așteaptă încă un răspuns de la șeful statului.

Traian Băsescu a anunțat că ramâne în București la acest sfârșit de săptămână, deși intenționa să meargă pe litoral.

Președintele a declarat vineri seară că ar dori să discute cu Crin Antonescu despre nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor.

Întrebat despre numirea lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor, preşedintele Băsescu a răspuns: „Să vedem, mai reflectez, nu vă ascund că aş vrea foarte mult să discut şi cu Crin Antonescu. Înţeleg că se întoarce în acest week-end şi aş vrea să găsim o formulă care să fie bună. Voi vedea dacă şi dânsul menţine propunerea, dar aş vrea să discut şi cu Crin Antonescu”.

Președintele Traian Băsescu ar putea ține cont de problemele de imagine pe care le are Ovidiu Silaghi și s-ar putea prevala de acestea pentru a refuza eventual semnarea decretului de numire în funcție.

Ovidiu Silaghi s-a aflat în proces cu Agenția Națională de Integritate, care l-a acuzat pe deputatul liberal că ar avea o avere nejustificată de peste 45.000 de euro.

Ovidiu Silaghi susține că acest proces cu ANI a fost clasat de Curtea de Apel Oradea, însă inspectorii ANI mai au o cale de atac, și anume contenciosul administrativ.

Președintele are dreptul, conferit printr-o decizie a Curții Constituționale să refuze o singură dată, motivat, numirea unui ministru.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri