Tudorache şi Palmer au închiriat locuinţe de la RA-APPS. Locuinţele lor sunt date în comodat

Data actualizării: Data publicării:
tudorache
Dragoș Tudorache și Liviu Iolu. Foto: gov.ro

Miniştrii Dragoş Tudorache şi Cristian Palmer au închiriat locuinţe de la RA-APPS, deşi deţin apartamente în Bucureşti. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat, luni, că „locuinţele acestora sunt date în comodat şi nu aveau unde locui”.

tudorache
Dragoș Tudorache și Liviu Iolu. Foto: gov.ro

Ei (Cristina Palmer şi Dragoş Tudorache – n.r.) nu locuiau în Bucureşti. Din câte ştiu, locuinţele lor sunt date în comodat şi nu aveau unde locui datorită acestui lucru, fiindcă existau contracte între ei şi terţe persoane”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit News.ro.

El a mai spus că această situaţie a mai fost clarificată o dată.

„Răspunsul ăsta a fost dat, chiar la învestire cred, că a fost pusă întrebarea. Este adevărat, deţin locuinţe de la RA-APPS, dar îşi plătesc chiria la nivelul pieţei şi plătesc toate utilităţile”, a spus Liviu Iolu.

Între timp, la Parlament, Dragoș Tudorache a răspuns pe acest subiect.

Cred că am clarificat problema din ianuarie, când au apăut aceste întrebări în anumite zone media. De fapt este vorba despre o locuință de serviciu, nu este o locuință de protocol. Este un apartament de serviciu pe care îl achit integral. Nu beneficiez de decontarea cheltuielilor, tocmai pentru că am un apartament în București. Acest apartament pe care îl am în București nu este închiriat, nu obțin venituri din el. Am făcut această clarificare din luna ianuarie”, a declarat Dragoș Tudorache.

„Cheltuielile cu apartamentul de serviciu le suport în integralitate”, a precizat ministrul.

El a declarat că i-a fost recomandat acest apartament „din zona Serviciului de Protecție și Pază, ca măsură de siguranță.”

Dragoș Tudorache a precizat că plătește lunar 1.500 de lei pentru apartamentul de serviciu.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, imediat ce şi-au preluat funcţiile în Guvern, Dragoş Tudorache şi Cristiana Paşca Palmer au cerut să li se pună la dispoziţie locuinţe de la RA-APPS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri