Principalele semne de întrebare în ancheta privindu-l pe Mihai Pleşu. Ce spune avocatul acestuia

Data publicării:
foto canabis

Noi audieri la Iaşi în cazul de trafic de droguri în care este cercetat fiul filosofului Adrian Pleşu. Mihai Pleșu nu recunoaște acuzațiile care i se aduc, iar avocata sa a anunţat că va contesta toate măsurile luate în acest caz.

Mihai Pleșu a fost audiat ieri timp de mai multe ore, în baza unui mandat de aducere, iar apărătoarea lui susţine că nu i s-au respectat drepturile. În plus, i s-ar fi făcut rău, iar anchetatorii au refuzat să cheme o ambulanţă.

Sandra Grădinaru: „După şapte luni de la momentul declanşării anchetei nu s-a putut spune cu precizie cu certitudine dacă clientul meu, domnul Pleşu Mihai, este furnizor, cumpărător sau dacă este consumator.

Se susţine că ar fi făcut profit, dar nu se ştie dacă sub formă de bani sau sub formă de produs reţinut pentru consumul propriu.

Este o persoană bolnavă, a suferit două infarcturi miocardice. A solicitat o salvare azi-noapte şi nu i s-a permis, i s-a refuzat acest lucru, i s-a spus că poate beneficia de îngrijiri medicale la sediul arestului”.

Mihai Pleșu, fiul filosofului Andrei Pleşu, a fost retinut de procurorii DIICOT Iaşi, într-un dosar de trafic de droguri, alături de alte cinci persoane.

Anchetatorii vorbesc despre o grupare care aproviziona cu droguri festivaluri techno din Iaşi. La percheziţii au fost descoperite diverse cantităţi de cannabis, ciuperci halucinogene şi pastile de ecstasy.

Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT: „Suspectul, care locuiește pe raza municipiului București, a reprezentat prima sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealerul din județul Iași. Acesta a întreprins totodată demersuri pentru o cultură ilicită de canabis de tip indoor, sprijinit fiind în aceste activități și de către concubina sa, care cunoștea toate detaliile despre activitățile infracționale derulate, sprijinindu-l și implicându-se în mod direct prin intermedierea unor tranzacții. A acordat suport financiar, a comunicat anumite aspecte persoanelor de legătură infracțională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri”.

Percheziţiile au durat mai bine de cinci ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri