Secretarul general al Guvernului: Slujbele de Crăciun se pot desfăşura și în interiorul bisericilor

Data actualizării: Data publicării:
sluba in biserica
Guvernul anunță că slujbele de Crăciun se vor putea ține în interiorul bisericilor. Foto: Inquam Photos / George Calin

În mijlocul scandalului legat de pelerinajul de la Constanța, cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, Guvernul anunţă că slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Secretarul General al Guvernului a precizat că autoritățile caută soluţii, astfel încât credincioșii să fie în sigurantă. Acesta a scris un mesaj pe Facebook prin care anunţă că slujbele de Crăciun se pot desfăşura și în biserici, dar cu respectarea măsurilor anti-Covid. Condiţia este ca autorităţile şi reprezentanţii lăcașelor de cult să găsească soluţii pentru respectarea regulilor impuse de epidemie.

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Identificăm împreună soluţii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creştineşte la biserică. Reprezentanţii cultelor religioase susţin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toţii conştienţi de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului. 

Anunțul Guvernului, în contextul scandalului legat de organizarea pelerinajului de la Constanța, de Sfântul Andrei

Arhiepiscopul Tomisului se află în mijlocul unui scandal legat de organziarea pelerinajului de Sfântul Andrei, în 30 noiembrie. După ce instanța i-a respins o cerere în acest sens, ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul cu participarea credincioșilor din toată țara.

Înaltul ierarh i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează "abuzuri" împotriva clerului şi credincioşilor, deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti.

Teodosie a atras atenţia că ar putea apărea o situaţie conflictuală în contextul împiedicării credincioşilor din toată ţara să ia parte la tradiţionalul pelerinaj de la mânăstirea şi peştera din satul constănţean Ion Corvin. Premierul l-a îndemnat joi pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să susţină respectarea regulilor, deoarece acestea sunt impuse pentru a proteja sănătatea.

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, "într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri