Sari la conținut

Sindicalist: Poliţistul rănit la Rădăuţi a fost chemat la serviciu din timpul său liber

Poliţistul rănit în timpul percheziţiilor de la Rădăuţi ar fost chemat la serviciu din timpul său liber. Cel puțin asta susține liderul sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul”, filiala Suceava, Bogdan Bănică.

„Din datele pe care le deţin, acesta a fost chemat la serviciu din timpul liber pentru a participa la această percheziţie, atâta timp cât poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale nu beneficiază de sporul de 40 la sută pentru permanenţa de la domiciliu. Este unul dintre cei mai buni luptători, fiind propus pentru a i se acorda salariu de excelenţă”, a scris pe Facebook Bogdan Bănică, potrivit news.ro.

El mai spune că poliţistul rănit în timpul misiunii de la Rădăuţi era membru al sindicatului Diamantul şi că toţi colegii se roagă pentru sănătatea acestuia.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva au desfăşurat, marţi dimineaţă, o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale, fiind efectuate opt percheziţii domiciliare.

La una dintre locuinţele percheziţionate, în Rădăuţi, una dintre persoanele vizate a atacat, cu o sabie, pe unul dintre angajaţii Serviciului pentru acţiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap şi braţ.

Poliţistul a fost operat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, dar starea lui este critică, leziunile suferite la cap fiind foarte grave, potrivit medicilor.