Anchetă disciplinară în Poliţia Giurgiu, după ce un poliţist a fost filmat când agresează fizic şi verbal copii instituţionalizați

Data publicării:
politist agresor cu copii orfani
Anchetă disciplinară în Poliţia Giurgiu, după ce un poliţist a fost filmat când agresează fizic şi verbal copii instituţionalizați.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru purtare abuzivă şi a dispus cercetarea disciplinară a unui poliţist, după ce în spaţiul public au apărut imagini în care acesta agresează fizic şi verbal o tânără aflată sub protecţia DGASPC şi ameninţă şi înjură o altă persoană. Fapta a avut loc în luna aprilie, când poliţistul a intervenit în centru pentru că tinerii făceau zgomot, oficialii Poliţiei Giurgiu transmiţând, vineri, că instituţia acum a aflat despre comportamentul poliţistului.

În imaginile publicate de fostul subsecretar de stat din Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan se vede cum poliţistul agresează fizic o tânără, spunând: „Fir-aţi ale dracu de nesimţite! Nu mai face aşa la mine! Nu pui tu mâna pe mine! Băi, nu pui mâna tu pe mine! Uită-te la mine”, îi spune bărbatul care poartă uniforma de poliţist şi care este însoţit şi de o femeie poliţistă.

Apoi, agentul se întoarce către o altă persoană căreia îi spune: „Tu, dacă îţi mai aud o dată gura, te omor! Ai auzit, mă? Dacă o singură dată mai vin aici şi îşi aud gura, ai b... p...a! atâta zic!”. 

În tot acest timp, poliţista nu ia atitudine faţă de comportamentul colegului său, ea cerând actele de identitate ale unor persoane. 

Citiți și:

Angajată DGASPC, mai preocupată de coafură, decât de orfanele bătute: Nu sunt aranjată la păr. Nu știu nimic, nu m-am documentat

VIDEO. Ciolacu trimite Corpul de Control la DGASPC Giurgiu, după apariția imaginilor în care un polițist agresează fetele dintr-un centru

Incidentul a avut loc, conform oficialilor IPJ Giurgiu, în 14 aprilie, „cu ocazia unei intervenţii într-un centru de tip familial aparţinând D.G.A.S.P.C, ocazie cu care au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991 (tulburarea ordinii şi liniştii publice prin producerea de zgomote)”.

Conducerea IPJ Giurgiu a transmis că a aflat despre comportamentul poliţistului în dimineaţa zilei de vineri, 6 octombrie, potrivit News.ro.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, cu privire la faptul că, un poliţist agresează fizic o tânără din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu şi adresează injurii şi expresii jignitoare, Compartimentul Presă şi Relaţii Publice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, este abilitat să comunice următoarele: Astăzi, 6 octombrie a.c., la ora 07:00, conducerea inspectoratului a luat la cunoştinţă cu privire la apariţia în spaţiul public a unei filmări în care un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu agresează o persoană. (...) În continuare, conducerea inspectoratului a sesizat  Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului”, a transmis, la solicitarea presei, IPJ Giurgiu.

Instituţia nu precizează la ce secţie lucrează poliţistul agresiv.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri