Ludovic Orban, anunț despre reluarea slujbelor din biserici. În ce condiții ar putea participa enoriașii la activitățile religioase

Data actualizării: Data publicării:
ludovic-orban-gov.ro
Sursa: gov.ro

Ludovic Orban a vorbit despre reluarea activităților în biserici și în ce condiții ar putea merge cetățenii la lăcașurile de cult. Premierul a spus că încă se face o evaluare a riscului epidemiologic în ceea ce privește slujbele, dar cel mai probabil acestea vor avea loc în aer liber.

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, referitor la posibilitatea redeschiderii bisericilor, odată cu relaxarea restricțiilor, după 15 mai, că cel mai probabil oficierea slujbelor se va face în aer liber, cu respectarea măsurile sanitare, respectiv cu necesitatea purtării măștilor.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: „Suntem în curs de evaluare pentru fiecare restricție pe care am impus-o, și aferent a fiecărei măsuri de relaxare a restricțiilor. Se face o evaluare a riscului epidemiologic, evaluare care se face în baza a patru criterii principale.

În funcție de aceste evaluări luăm deciziile când se vor deschide activitățile. Deschiderea se va face gradual, relaxarea măsurilor de restricție va fi graduală, vom aștepta două săptămâni, practic vor fi etape de câte două săptămâni.

Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pentru fiecare măsură și continuăm în funcție de evoluția epidemiei.

Cel mai probabil, oficierea slujbelor nu se vor face în spații închise, ci în afara bisericilor, în curte. Oricum vine vara și ele se vor putea organiza în bune condiții în afara bisericilor. Sigur, în condițiile de respectare a distanței fizice sanitare, cu portul măștii și cu alte reguli care vor fi impuse.”

În data de 15 mai, România va ieși din starea de urgență și va intra în starea de alertă, din cauza epidemiei de COVID-19.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri