Sari la conținut

O comună din Dolj a cumpărat gazon cât pentru 20 de terenuri de fotbal

Aproape un milion de lei a plătit Guvernul pentru parcul din comuna doljeană Malu Mare. Asta în cadrul programului de îmbunătăţire a calităţii mediului, demarat în 2011. Tot atunci, primăria a semnat contractul de lucrări, iar în aprilie 2012 le-a şi recepţionat. Inspectorii de la Curtea de Conturi au vrut să vadă dacă datele din oferta tehnică corespund cu cele de pe teren.

Curtea de Conturi susține că în actele proiectantului parcul comunei Malu Mare se întinde pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați. În realitate însă acesta are o suprafață de peste 3.700 de metri pătrați. Mai mult, pentru însămânțarea cu gazon a celor 1.000 de metri pătrați, primăria a achiziționat, potrivit raportului, peste 4.000 de kilograme de gazon în loc de 39 de kilograme, câte ar fi fost necesar”, transmite corespondentul Digi24 Adina Șandru.

Adică suficient gazon cât să acopere 20 de terenuri de fotbal, în valoare de peste 124.000 de lei, potrivit raportului Curții de conturi. Şi nu e singura problemă găsită în acte. Inspectorii au numărat pomii, pavelele si bordurile şi au constatat că sunt mai puţine. Diferenţa: peste 127.000 de lei. Bani nejustificaţi au fost cheltuiţi şi pentru pomi, şi pentru flori. Primarul explică.

Alexandru Dicu: Eu am semnat normal. Ce e treaba mea? Eu nu sunt inginer agronom. Ce știu eu că intră trei kilograme sau 15 kilograme de sămânță la un metru pătrat? În primul rând nu era problema mea, chiar nu era problema mea.

Iancu Bănică, consilier local: Raportul Curții de Conturi este foarte bine întocmit. Oamenii au fost pe teren, au văzut că nu sunt aceste plante, acești pomi nu sunt pe teren.

Nu am văzut niciun fel de pomi plantați pe acolo”, spune un localnic.

Paguba se ridică la aproape 300.000 de lei, spun inspectorii Curţii de Conturi care au cerut recuperarea pagubei. Primarul spune însă că nu e nicio neregulă şi a contestat decizia.