Scandalul EURO 2020. Bode, nemulțumit de UEFA: A fost incorect modul în care s-a raportat atât la Generația de Aur, cât și la Guvern

Data actualizării: Data publicării:
lucian bode
Lucian Bode este nemulțumit de atitudinea UEFA față de Guvernul României cât și față de "Generația de Aur". Foto: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că este nemulțumit de modul în care UEFA a distribuit biletele la meciul Austria-Macedonia de Nord de la EURO 2020. Acesta a ocupat un loc în zona VIP, în vreme ce foștii jucători ai “Generației de Aur” au stat la tribuna a doua în timpul meciului.

„Sunt nemulțumit de modul în care UEFA s-a raportat la Guvernul României și acest lucru l-am transmis în ultima ședință de guvern. Am primit o invitație pe care am onorat-o fără să știu unde se află. M-am așezat pe locul unde mi s-a indicat și nu știam cine este invitat în tribuna oficială, cine este în tribuna a doua și așa mai departe”, a explicat ministrul Lucian Bode.

Ministrul de Interne a criticat UEFA pentru că organizația a transmis guvernului că are doar 2 sau 3 invitații pentru acest meci, în vreme ce executivul decontase transportul public pentru toți suporterii.

„În legătură cu modul în care s-a raportat UEFA la Guvernul României, în ultima ședință de Guvern noi am adoptat câteva măsuri la propunerea Ministerului Transporturilor, în sensul în care Guvernul și-a asumat ca obligație în organizarea Campionatului European de Fotbal, decontarea contravalorii transportului public pentru toți suporterii care vor veni la aceste meciuri. În schimb, UEFA s-a raportat la Guvern transmițându-le că au 2 sau 3 bilete pentru acest meci. În consecință, mi s-a părut incorect modul în care s-a raportat atât la Generația de Aur, cât și la Guvernul României”, a mai spus Bode.

Citește și: Reacția lui Gică Popescu, după scandalul de la EURO 2020: „Eu și Gică Hagi am ales să stăm pe locurile pe care le-am plătit eu”

Ministrul a precizat că invitația la meci a primit-o de la UEFA prin intermediul FRF, potrivit Mediafax.

O serie de politicieni, printre care şi Ludovic Orban, Nicușor Dan și președintele Senatului, Anca Dragu, au ocupat fotoliile VIP la meciul de pe Arena Națională, dintre Macedonia de Nord și Austria, în timp ce foşti mari fotbalişti, precum Gheorghe Hagi, Gică Popescu ori Dorinel Munteanu ar fi fost trimişi de FRF să urmărească meciul de la tribuna a doua.

Citește și: Scandalul EURO 2020. Ludovic Orban spune că a fost invitat la meci de Nicușor Dan. „Am stat pe locul care mi s-a acordat”

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri