Un bărbat reclamat de vecini la poliție, pentru că a făcut gălăgie în timpul renovării apartamentului, a scăpat de amendă în instanță

Data actualizării: Data publicării:
muncitor sparge ziduri
Bărbatul a fost amendat cu 200 de lei pentru tulburarea fără drept a liniștii proprietarilor. Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Alba, reclamat de vecini la Poliție pentru gălăgia produsă în timpul lucrărilor de renovare în apartament, a scăpat de amendă în instanță. Deși fusese sancționat cu doar 200 de lei pentru tulburarea fără drept a liniștii proprietarilor, bărbatul a decis să conteste amenda în instanță. La finalul unui proces care a durat 7 luni, scrie Ziarul Unirea, Judecătoria Alba Iulia i-a dat dreptate bărbatului: "Starea de fapt nu corespunde realității".

Gălăgia făcută de A. S. în apartamentul din Alba Iulia i-a deranjat atât de tare pe unii dintre vecini, încât aceștia au chemat Poliția Locală. Pentru că a tulburat fără drept liniștea celorlalți proprietari, bărbatul a fost amendat cu 200 de lei, respectiv 100 de lei, dacă făcea plata în termen de 15 zile. Furios pe situația și convins că nu a greșit cu nimic, bărbatul a decis să conteste contravenția în instanță.

"Măsura amenzii a fost luată doar pe baza plângerilor unor vecini, iar agentul de poliţie s-a prezentat în data de 11 februarie 2023, după o zi de la stabilirea amenzii şi emiterea proceselor verbale de constatare a contravenţiei. Agentul de poliţie a încheiat procesul verbal în baza unor înregistrări prezentate de reclamanţi, care nu puteau fi dovedite. Am efectuat câteva lucrări de modernizare în camera copiilor, dar niciodată în orele de linişte şi în niciun caz nu au fost produse zgomote care să deranjeze foarte mult”, a susținut bărbatul în acțiunea depusă la Judecătoria Alba Iulia.

După șapte luni, în septembrie 2023, instanța i-a dat dreptate persoanei sancționate, scrie sursa citată.

"Agentul nefiind de față la momentul producerii presupuselor zgomote, astfel cum rezultă din raportul agentului din data de 09.03.2023, instanţa reține că nu i se poate acorda procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei valoarea probatorie a unei prezumții simple. În acest sens, instanța reține că starea de fapt, astfel cum a fost menționată în cuprinsul procesului verbal, nu corespunde realității, astfel cum a fost stabilită pe baza probelor administrate în dosar, intimatul nefăcând dovada temeiniciei faptelor reținute, prin niciun mijloc de probă administrat în cauză”, a susținut judecătorul, în hotărârea pronunțată în 15 septembrie 2023.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri