USR și PLUS se întrunesc sâmbătă în Congres pentru a adopta fuziunea. Cum se va numi noul partid

Data actualizării: Data publicării:
Dam Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS)
Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS) Foto: InquamPhotos/ George Călin

Membrii USR și PLUS se reunesc sâmbătă într-un congres online pentru a adopta protocolul de fuziune al celor două partide. La Congres vor participa 3.200 de delegați care vor asista, de la distanță, la prezentarea programului, luări de cuvânt și vot, a declarat deputatul USR Ionuţ Moşteanu, pentru Agerpres.

Într-o primă etapă, cele două formaţiuni vor organiza câte un Congres separat, urmate de o reuniune comună, la care vor lua parte câte 1.600 de delegaţi din partea fiecărui partid.

"Fiecare partid va vota protocolul de fuziune, aşa cum este prevăzut în statut. Congresul se va desfăşura online, procesul de votare - online, pe o platformă electronică. Dezbaterile vor avea loc pe acea platformă: cu program, cu luări de cuvânt, cu voturi şi aşa mai departe, ca la orice Congres, ţinând cont de condiţiile speciale în care ne desfăşurăm activitatea în perioada aceasta", a explicat Ionuț Moșteanu.

Urmare a fuziunii, Birourile locale, judeţene, municipale şi cel naţional vor fi reunite. Conducerea va fi asigurată de doi copreşedinţi, Dacian Cioloș și Dan Barna, până la decizia finală privind fuziunea legală decisă de Tribunal.

Ionuț Moșteanu, care este purtătorul de cuvânt al Alianței, a spus că, în perioada de tranziţie, cele două partide vor funcţiona ca un singur partid, numit „USR PLUS”, în care conducerile vor fi reunite, de la nivel central până la nivel local.

După decizia definitivă de fuziune, va avea loc un alt Congres în care va fi aleasă noua conducere a partidului şi se va desfăşura „aceeaşi procedură în fiecare filială judeţeană şi locală", a precizat Moşteanu.

Potrivit acestuia, organizarea Congresului nu este motivată de apropierea alegerilor locale, fiind vorba despre un proces început în urmă cu doi ani.

"Am mers ca alianţă la europarlamentare, la prezidenţiale, acum la locale şi, practic, e finalul unui proces natural în care două partide care împărtăşesc acelaşi ADN, aceeaşi tipologie de oameni, cu aceleaşi obiective, vin împreună şi formează un partid mai mare", a menţionat deputatul.

În prima parte a zilei de sâmbătă, fiecare partid are o ședință separată pentru adoptarea protocolului de fuziune, iar de la ora 15:00 începe congresul comun în care va avea loc votul final pentru aprobarea Protocolului de fuziune între USR și PLUS.

Vor susține discursuri Dan Barna, președintele USR, Dacian Cioloș, președintele PLUS, precum și mai mulți candidați USR PLUS la alegerile locale.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri